Спряха санирането на пет блока в Благоевградска област. Това каза

...
Спряха санирането на пет блока в Благоевградска област. Това каза
Коментари Харесай

Спряха санирането на 5 блока в Благоевград заради нарушения

Спряха санирането на пет блока в Благоевградска област. Това сподели Славянка Симитчийска, шеф на Дирекция „ Инспекция по труда- Благоевград “.
През месец август са осъществени 30 инспекции по отношение на обезпечаване на здраве и сигурност при осъществяване на строително-монтажни работи, в това число и на обекти, на които се правят действия по санирането по Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания.
„ Констатирани са 196 нарушавания на трудовото законодателство . За отстраняването им са подхванати насилствени административни ограничения – 191 наложителни наставления и са издадени 5 акта за прекъсване работата по скелета, които не са били обезопасени според условията “, сподели още Симитчийска, представена от Фокус.
По думите й са формирани 7 акта за административни нарушавания на здравословните и безвредни условия на труд. Този път не са открити служащи, които да поставят труд без да имат подписани контракти. Най-честите нарушавания, които установяват трудовите инспектори, са неизползване на персонални защитни средства от работещите, необезопасени скелета, липса на огради на обектите, непроведени инструктажи, липса на осведомителна табела и други.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР