Близо 6 500 000 къса нелегални цигари, укрити в метални

...
Близо 6 500 000 къса нелегални цигари, укрити в метални
Коментари Харесай

Все по-изобретателни: Вижте къде откриха близо 6 500 000 къса нелегални цигари

Близо 6 500 000 къса незаконни цигари , укрити в железни шкафове за ел. табла, бяха открити при митническа инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “. Това оповестиха от Агенция „ Митници “.

В късните часове на 16 май в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ митничари направили инспекция на товарна комбинация, ръководена от българин .

По показаните от лидера документи той превозвал електрическо съоръжение от Гърция за Литва.Митническите чиновници насочили товарна комбинация за рентгенов надзор с мобилна рентгенова система. След набелязани зони с нехарактерна компактност била осъществена и физическа инспекция.

Непосредствено до вратата на влекача, в металната кутия, наподобяваща електрическо табло, не били открити акцизни артикули. В останалите, обаче, били открити 650 кашона с тютюневи произведения – цигари с разнообразни търговски марки.

В Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение –Петрич, е постъпило известие от дежурен митнически контрольор в Териториална дирекция Митница София за намерено огромно количество цигари без български акцизен бандерол.

По случая е стартирано следствие за държане на акцизни артикули без български акцизен бандерол в огромни количества.

По първични данни общото количество е 6 499 000 къса (324 950 кутии).

Установено е, че товарната комбинация е благосъстоятелност на две български компании . Водачът е дал показания, които се ревизират. Действията по следствието не престават под надзора на прокуратурата.

По данни на Агенция „ Митници “ това е най-голямото количество незаконни цигари, арестувани на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ за последните две години.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР