ГД Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната

...
ГД Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната
Коментари Харесай

Хеликоптерното летище до тунел „Железница“ вече има регистрация по HEMS

ГД „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ записва осмото вертолетно летище за незабавната здравна помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена непосредственост до тунел „ Железница “ на Автомагистрала „ Струма “, оповестиха от Министерство на превоза и известията.

С построяването на оборудването се обезпечава опция за бърза евакуация на потърпевши при пътни произшествия или други спешни обстановки в сектора на тунела, както и в целия район.

По данни на авиационния оператор „ България Хели Мед Сървиз “ ЕАД след приемане на сигнал, хеликоптерът ще стига от София до тунел „ Железница “ за 30 минути.

До момента България разполагаше с три болнични вертолетни летища в София и по едно във Варна , Панагюрище, Русе и Велико Търново. „ Струма “ е първата автомагистрала в България, която разполага с хеликоптерна площадка.

Вертолетното летище е издигнато в границите на плана за създаване на „ Автомагистрала „ Струма “ - Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница “, който се финансира от Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “.

Възложител на плана е Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР