Според изданието България се опитва да намали напрежението между двете

...
Според изданието България се опитва да намали напрежението между двете
Коментари Харесай

Юроактив: България променя тактиката към Северна Македония

Според изданието България се пробва да понижи напрежението сред двете страни

България трансформира тактиката към Северна Македония, написа брюкселският " Юроактив ". Като се базира на дипломатически източници, уеб сайтът написа, че в квалифицирания от българската страна проект за използване на Договора за добросъседство София е направила оферти, свързани със железницата, пътищата и вложения на български компании в Република Северна Македония. Включено е и откриването на кампуси на български университети в Република Северна Македония, има и част, отнасяща се до учебниците по история, пишат македонските вестници.

" Юроактив " показва, че с предлагането на своя проект за деяние България се пробва да промени тактиката си към Република Северна Македония и да понижи напрежението сред двете страни.

Оценката на уеб страницата е, че препоръчаният проект за деяние е първият градивен акт на управляващите в София, откогато вицепремиерът Красимир Каракачанов разгласи през септември, че европейската вероятност на Република Северна Македония е блокирана.

Вестниците осведомят и за визитата на специфичния представител на Република Северна Македония Владо Бучковски в София, след което той сподели през вчерашния ден, че визитата му е била във функционалност на Плана за деяние, препоръчан от македонската страна, който включвал тематики за Коридор номер 8, образованието, стопанската система, културата.

" Очевиден е ползата на двете страни да не се допусне заледяване на връзките или комуникиране единствено посредством медии или посредством медиатори. Нашата непосредственост като два народа и две страни с общи моменти в предишното и общи възгледи за историята насочва и двете страни да създадем стъпки до намиране на решение и такива работни срещи са таман крачка напред към решение ", сподели Бучковски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР