Соцлидерката Корнелия Нинова зададе писмено въпросите си до главния прокурор

...
Соцлидерката Корнелия Нинова зададе писмено въпросите си до главния прокурор
Коментари Харесай

Корнелия Нинова задава въпросите на перничани писмено до главния прокурор

Соцлидерката Корнелия Нинова зададе документално въпросите си до основния прокурор Иван Гешев за рецесията с водата в Перник. Двамата трябваше да се срещнат по-рано през днешния ден, само че Гешев отхвърли срещата, откакто лидерката на Българска социалистическа партия съобщи обществено желание да бъде извършен брифинг в Перник след срещата с основния прокурор.

Прокуратурата няма да разреши да бъде употребена за реализиране на политически цели и в нарушаване на конституционно регламентираните й пълномощия, без значение от политическия индивид, безапелационни бяха от институцията, написа dariknews.bg.

Затова през днешния ден Нинова разгласи, че задава въпросите на перничани документално до основния прокурор.

„ Въпросите са има ли формирани досъдебни производства по отношение на водната рецесия в Перник и в случай че има такива, против кои длъжностни лица са те и по кой член на Наказателния кодекс? Води ли се следствие по контракта за ремонт на стената на бент. „ Студена “ на стойност 32 млн. лева? ", попита още Нинова.

Тя добави, че е щяла да сложи пред основния прокурор и въпроса за вноса, преработката и изгарянето на отпадъци в България.
Според Нинова внушенията, че Българска социалистическа партия яха митинга и вотът на съмнение на левицата не е нужен, изразявали боязън и терзание от обстановката и опит да се потуши напрежението.

Тя отсече, че Българска социалистическа партия внася вота на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов за неуспеха в политиката по околната среда и водите на 20 януари.

„ От 15 януари ще бъдем подготвени с претекстовете. На 16-и 17-и ще предложим на всички други парламентарно показани партии съвещания, без ГЕРБ. Ще им предоставим и претекстовете. На 20-и ще го внесем публично “, посочи Нинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР