Софийският районен съд измени мярката за неотклонение на прокурорския син

...
Софийският районен съд измени мярката за неотклонение на прокурорския син
Коментари Харесай

Съдът пусна под домашен арест прокурорския син от Перник

Софийският областен съд промени мярката за неотклонение на прокурорския наследник от Перник Васил Михайлов от " задържане под стража " в домакински арест, осведоми. Аргументът на магистратите е, че обвиненият е в продължение на една година без два дни в килия.

Младежът е обвиняем за закана за ликвидиране, три междинни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства. Михайлов обаче ще би трябвало да остане в килията,докато прокуратурата реши далище стачкува решението на районните магистрати. Ако това се случи, дефинитивно решение би трябвало да вземеСофийския градскисъд, а до тогава Васил Михайлов ще остане заключен.

Преди да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение, Михайлов бе точно под домакински арест, като носеше електронна гривна. Заради това, че прокуратурата откри нарушавания, съдът го върна в ареста.

Сега новото решение наСРС е младежът да бъде с гривна, само че със сателитно следене. Васил Михайлов беше предизвестен от магистратите, че в случай че нарушава мярката си, още веднъж ще бъде арестуван.

Делото против Михайлов стартира изначало, тъй като предходният арбитър отпътува на стаж в съда по правата на индивида в Страсбург. Днес по процеса бяха разпитани очевидци, които описаха случилото се в Перник преди време.

Следващото съвещание по делото е на 19 септември.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР