Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на 24-годишния шофьор,

...
Софийският апелативен съд измени мярката за неотклонение на 24-годишния шофьор,
Коментари Харесай

Домашен арест за шофьора, блъснал мъж със 150 км/ч

Софийският апелативен съд промени мярката за неотклонение на 24-годишния водач, който блъсна и умъртви мъж на Чепинско шосе, от парична гаранция в домакински арест.

Безжизненото тяло на мъжа бе намерено на 19 януари към 8.27 часа в региона на Чепинско шосе в посока Нови Искър. Установено бе, че той е блъснат от лек автомобил. На идващия ден столичния криминалисти задържаха 24-годишния Стилиян Милушев.

Софийската градска прокуратура повдигна обвиняване на водача и го задържа за 72 часа, след което изиска от магистратите да наложат най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража ". Искането обаче не бе почетено от Софийския градски съд, който дефинира парична гаранция в размер от 2000 лв..

Днес обаче състав на Софийския апелативен съд промени мярката за неотклонение в домакински арест, заяви "Правен свят ".

Установено е, че обвиненият Стилиян Милушев е карал с доста по-висока скорост от позволената (по първични данни към 150 км/ч.), когато е блъснал пешеходецът. Освен това направил опити да прикрие местонахождението на натрупа на блъснатия пешеходец и да заличи всички следи, указващи личното си наличие на мястото на случая.

Два дни по-късно водачът самичък се е предал на полицията, като обяснил, че е научил за убития пешеходец едвам на другия ден "от новините ". Признал за стореното пред татко си и двамата потърсили за съвет някогашен служител на реда, който им предложил да отидат в полицейското ръководство.

Като главен претекст за анулацията на паричната гаранция и налагането на домакински арест, Софийският апелативен съд е приел повишената социална заплаха на 24-годишния Милушев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР