Мъжът, който пострада вчера при инцидент край Рилските езера и

...
Мъжът, който пострада вчера при инцидент край Рилските езера и
Коментари Харесай

Пострадалият на Рилските езера французин е паднал от около 20 метра височина

Мъжът, който пострада през вчерашния ден при случай край Рилските езера и беше превозен с хеликоптер, е в устойчиво общо положение, заяви пред публицисти началникът на Спешното поделение към Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Свети Георги " ЕАД - Пловдив доцент доктор Кирил Атлиев. Пациентът е опериран по неотложност.

" Той е с контузии на гръбначния дирек, два счупени прешлена и две ребра. Цялата му лява страна е изпотрошена - мишница, предмишница и гален. Опериран е по неотложност от неврохирургичен екип за стабилизирането на счупените прешлени. Предстоят му нови интервенции за възобновяване на счупените крака. Научихме, че е паднал от огромна височина при катерене в региона на Рилските езера ", изясни доктор Атлиев. Той добави, че информацията, подадена от избавителните екипи е, че мъжът е паднал от височина към 20 метра.

Медицинските екипи се надяват да няма затруднения в положението му, въпреки те да не са изключени при такива съчетани контузии.

Пациентът е докаран от местопроизшествието с боен хеликоптер. Лекарски екипи с две коли за спешна помощ го чакаха на хеликоптерната площадка, на която бяхме предизвестени, че ще кацне машината, разяснява доктор Кирил Атлиев и означи, че това е станало при извънредно тежки условия. „ Привечер, когато каца машината, в Пловдив се изливаше проливен дъжд с градушка ", уточни той.

Припомняме, че потърпевшият в региона на Рилските езера, превозен от военнослужещи с вертолет „ Кугар ", е 39-годишен французин, оповестиха от УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив. Вертолетът „ Кугар " изхвърчал в 17:09 ч. от авиационна база Крумово и се е върнал назад в 18:47 ч. Задачата е осъществена при тежки метеорологични условия. Военнослужещите са се присъединили в избавителната интервенция след постъпило искане от страна на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " на Министерство на вътрешните работи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР