София. От България изчезват инвеститори и обвиняват правителството. Шефът на

...
София. От България изчезват инвеститори и обвиняват правителството. Шефът на
Коментари Харесай

Стоян Мирчев, БСП: Шефът на ЧЕЗ обвинява директно правителството, че напуска България

София. От България изчезват вложители и упрекват държавното управление. Шефът на ЧЕЗ упреква непосредствено държавното управление, че напуща страната, като и други компании напущат по същата причина. Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Стоян Мирчев по Дарик радио, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той добави, че има браншове, в които страната би трябвало да бъде водеща. Даде за образец Чехия с нейната ЧЕЗ, която е държавна. „ Проблемът на страната ни е, че тя не е неприятен собственик, а стопанинът на страната е неприятен ”, сподели депутатът.
„ Българска социалистическа партия предлага страната да закупи активите на компанията и да стане единствен притежател, както е в други страни ”, изясни Мирчев предлагането на левицата. По думите му самата договорка даже можела да пропадне. „ Безумие е страната да влезе в съдружничество с Гинка. Да не забравяме, че ЧЕЗ съди България за милиони, а в това време щели да вкарат страната в тази договорката във типа ѝ, в който е сега ”, сподели Стоян Мирчев. Той добави, че поради всичко протичащото се към тази договорка, Българска социалистическа партия е инициирала подписка за развалянето ѝ.
„ Помним ли, че Бойко Борисов си беше поставил непосредствен човек от силовите групировки в ЧЕЗ, който бе изпъден през 2013 година и тогава въпросният човек бе разследван от прокуратурата за 800 млн. лева, източени от компанията, а сега дамата на този човек се свързва с Гинка Върбакова ”, изясни Мирчев. „ Ние държим мораториумът за АЕЦ „ Белене ” да падне. Тази наша позиция е една и съща, откогато той е натрапен и постоянно сме били за строителството на централата. Но ръководещите приказват популистки по тематиката - за какво споделят, че ще строят Белене, а мораториумът още си стои ”, сподели Мирчев в отговор на въпрос каква е позицията на социалистите за централата.
„ Откакто Бойко Борисов е министър председател сме очевидци на една и съща обстановка – всяка пролет язовирите преливат. Когато бяха орязани 10 милиона от Напоителни системи, ние предупреждавахме, че ще се стигне до рецесия ”, сподели още Стоян Мирчев. По думите му главният проблем е, че се трансферират отговорности на общините, а те нямат средства за това. „ Властта в България се децентрализира, само че в същия миг не им се обезпечава запас. Ние предлагахме обединен орган, който да се грижи за язовирите, да ги следи, което беше отхвърлено, а в този момент ръководещите мислят за някакъв сходен ”, сподели социалистът. Според Мирчев ръководещите отново работят с спешен ПР.
„ Ние си плащаме налозите, като една част от тях отива за нашата сигурност. А ръководещите ще стартират да продават услуги, като защитата от частни компании. Това значи, че в дребните обитаеми места кметовете ще си основат частни армии и ще ги употребяват по време на избори ”, сподели Стоян Мирчев във връзка предлагането на ръководещите за частните охранители. „ Аз разбирам, че Борисов е почнал кариерата си в този отрасъл и евентуално му е по-лесно посредством частните охранители да ръководи страната и да ги управлява, тъй като той този бизнес го схваща. Явно ръководенето на страната, обаче, не го схваща. А те по време на избори обещаваха във всяко село служител на реда, само че очевидно не си извършват обещанията ”, установи депутатът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР