София. Капиталовите разходи на общините Тервел и Шабла да бъдат

...
София. Капиталовите разходи на общините Тервел и Шабла да бъдат
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС поиска още 7,6 млн. лв. за пътища и ВиК В Тервел и Шабла

София. Капиталовите разноски на общините Тервел и Шабла да бъдат увеличени със 7

558 800 лева Такова предложение внесе парламентарната група на ГЕРБ-СДС във финансовата комисия на Народно събрание преди на съвещанието й през днешния ден да бъде наново прегледан Законопроектът за държавния бюджет за 2022 година, оповестиха от пресцентъра на партията.

Исканите спомагателни средства са за вложения в пътната и ВиК мрежа.

От тях община Тервел би трябвало да получи 3 758 800 лева Ако бъдат отпуснати, с към 2,5 млн. лева ще бъдат ремонтирани пет километра от пътя сред селата Жегларци и Бенковски. По него всеки ден се придвижват служащите от мандрата и обувния завод в двете обитаеми места. С останалите близо 1,3 млн. лева ще се сменят тръбите и ще се направи реорганизация на три сектора от основния тръбопровод на ул. „ Първа “ в село Орляк.

С препоръчаното нарастване на бюджета от 3,8 млн. лева община Шабла ще направи рехабилитация на няколко улици в града, както и в Дуранкулак и в Крапец. На част от тях има пукнатини и коловози, а на други асфалтовото покритие липсва изцяло. Улиците са били асфалтирани напълно в интервала сред 1970 година и 1980 година Ще бъде планувано и създаване на подземна защитна инфраструктура.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР