Снимка: фейсбукАтлантически съвет на България, фейсбукПРИЗОВАВАПравителството на Република България да

...
Снимка: фейсбукАтлантически съвет на България, фейсбукПРИЗОВАВАПравителството на Република България да
Коментари Харесай

Правителството да отмени честването на националния празник „3 март“

 Снимка: фейсбук
Атлантически съвет на България, фейсбук

ПРИЗОВАВА

Правителството на Република България да вземе СПЕШНО РЕШЕНИЕ ЗА ОТМЯНА на тазгодишното честване на националния празник „ 3 март “ заради следните съображения:

1. Република България и родолюбивите български жители изрично не могат и не трябва да имат за собствен народен празник която и да е дата, която величае политиката и дейностите на Русия. Историческите обстоятелства по отношение на трети март 1878 година са съзнателно укривани и накриво интерпретирани и до през днешния ден както в българското учебно заведение, по този начин и в българските медии. Тези обстоятелства изрично сочат, че „ трети март “ е просто един миг от дългогодишната, непроменена и до през днешния ден, враждебна политика на Русия за покоряване и завземане на България и за превръщането ни в съветска колония.

Трети март внушава и насажда извънредно рисково разделяне на българското общество и на процедура въодушевява поклонение пред скритото подчиняване на България и възвеличаване на непознати триумфи, реализирани в гонене на непознати ползи.
Такава дата не може да бъде празник за никой патриотичен, образован и осведомен български жител.

2. Трети март НЕ Е ИЗБРАН за народен празник от българските жители като техен осведомен и съзнателен избор, а беше натрапен тихомълком, тайно и без никакво публично разискване от държавното управление на Българска комунистическа партия и от марионетното комунистическо национално заседание още през март 1990 година, надалеч преди всяка народна власт и гражданско общество да имат съзнателен достъп до този избор, като подправена проява на отвод на Българска комунистическа партия от комунистическото ѝ минало и за усмиряване на Съветска Русия.
За всеки рационален български жител в демократична България в 21 век е неприемливо българският народен празник да бъде определен по подобен лъжовен, подвеждащ и изменнически по отношение на България метод.

3. Агресивната, кървава и непредизвикана война на Русия против народа на самостоятелна, мирна и суверенна Украйна, война на Русия против цяла Европа и против всички правила на интернационалната сигурност и ред, в която Русия заплаши даже с приложимост на нуклеарно оръжие, е наложителна причина националният празник да бъде суспендиран до избирането на подобаваща за него дата и национално събитие – събитие, което да е мотив за основателна горделивост за всеки българин, което утвърждава градивния дух и триумфа на българите, а не триумфа на агресор, който се е трансформирал в наш подтисник и който към този момент заплашва целия свят.

Икономисаните от анулацията на тържествата средства – без значение какъв брой малко или доста ще се окажат – да бъдат преведени във фонда за подкрепяне на Въоръжените сили на Украйна.

Управителен съвет на АСБ
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР