Румънските власти започнаха наказателно разследване срещу румънски гражданин, обвинен в

...
Румънските власти започнаха наказателно разследване срещу румънски гражданин, обвинен в
Коментари Харесай

В Румъния задържаха мъж, шпионирал в полза на Русия

Румънските управляващи започнаха наказателно следствие против румънски жител, упрекнат в държавна измяна и шпионаж за Русия , оповестява Ройтерс.

Отделът за битка с проведената престъпност на страната DIICOT заяви, че обвиненият е следил румънски или военни цели на НАТО покрай югоизточния румънски окръг Тулча, покрай границата на страната с Украйна, от началото на 2022 година

Заподозреният е събирал военна информация и е правил фотоси на военна техника и придвижвания на личен състав в граничната зона с Украйна , които по-късно е изпращал на дипломати от съветското посолство в Букурещ.

Съдът е одобрил ареста на обвинения за 30 дни в очакване на престъпното следствие. Арестът е първият в Румъния, център на западни военни и филантропични доставки за Украйна след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.

Румъния, членка на НАТО от 2004 година, има граница от 650 км с Украйна. Фрагменти от съветски безпилотни самолети неведнъж попадат на нейна територия, до момента в който Москва нападна украински пристанища по река Дунав от Румъния.
 Полша задържа 9 души за шпионаж в интерес на Русия
Полша задържа 9 души за шпионаж в интерес на Русия

Целта е да се проверява като цяло въздействието на Кремъл, разгласи Туск
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР