Каква независимост на съдебната система, след като всички съдии и

...
Каква независимост на съдебната система, след като всички съдии и
Коментари Харесай

Помните ли на Гешев как не му се вярваше какво му се случва? Успокоение - няма!

Каква " самостоятелност " на правосъдната система, откакто всички съдии и прокурори, имали връзки с Еврото и Нотариуса, са в непрекъснат боязън и техни диалози, фотоси и видеа да не стартират да изтичат в някой миг?

Преди тъкмо една година, до момента в който " прегрупирането " вървеше не напълно по вода, защото Гешев се опъна на поръчката на дотогавашните си настойници да освободи добродушно поста и закратко имаше опция да се възползва от властовия си запас по нов метод, излезе фотография на Сарафов с Еврото.

От този списък повече нищо не излезе, откакто прегрупирането завърши.

Но архивът евентуално си стои, както и оня на Нотариуса.

Това са години наред необезпокоявани контакти сред хора, които са били уверени, че са превъртели играта и нищо в никакъв случай не може да им се случи. Т.е. даже не са се и пазили.

Има доста скелети в дрешника, които няма да освободят правосъдната система от хватката си на страха от изобличаване.

Макар и в този момент доста хора там евентуално да се самоуспокояват, че " нашите " отново са на власт, всичко е наред, " майдани " няма да има, " превратаджиите " са натикани в ъгъла.

Обаче сами осъзнават какъв брой лъжливо е това, какъв брой динамични са процесите, а и какви са " нашите " - че могат да ги жертват във всеки един миг без да им мигне окото.

Помните ли Гешев по какъв начин не му се вярваше какво му се случва? Как желаят главата му " до момента постоянно кардиналните " Движение за права и свободи? Как звънял на " жена-политик " от ГЕРБ, която считал за близка, да пита какво става?

Затова никакво утешение на подвластните по високите етажи на правосъдната система в действителност няма, даже и външно в този момент като че да наподобява, че нещата са наред. Всичко това е видимо.

Що-годе обикновено действие на тази система в този й тип в никакъв случай не може да съществува.

---

Бел. ред. - статуса на Андрей Янкулов от АКФ препубликуваме с негово единодушие. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР