За извънредното заседание на парламента относно размера на пенсиите, за

...
За извънредното заседание на парламента относно размера на пенсиите, за
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Ако ситуацията не беше предизборна, НОИ може би щеше да остави пенсиите с 10% увеличение

За изключителното съвещание на Народното събрание по отношение на размера на пенсиите, за злополуката с Кирил Петков до Аксаково и записите на Политическа партия за милиони кеш за изборите през 2023г. Tribune.bg беседва с депутата от Българска социалистическа партия и някогашен обществен министър Георги Гьоков.

Г-н Гьоков, какъв брой значима е тематиката за пенсиите, че да има изключително съвещание?

Не считам, че е безсмислено съвещанието, тъй като съм сигурен, че в случай че обстановката не беше предизборна, Надзорният съвет на Национален осигурителен институт може би щеше да остави нарастването на 10%. Сега поради публичната реакция, несъмнено, реагираха доста бързо и одобриха 11% нарастване. Иначе публичната реакция беше сериозна и е хубаво, че Надзорният съвет на Национален осигурителен институт се съобрази с нея.

Каква е задачата на ПП-ДБ, обаче, да се замажат други кавги към тях като новия запис, който изтече за торбите с кеш и неяснотите към катастрофара с К. Петков?

Естествено, че употребяват тематиката по тази причина. За пенсиите всеки дава обещание, само че най-после резултатът не е добър, тъй като пенсиите не са съответни и изключително за тези пенсионери, които са придобили това право по-назад във времето.

А Политическа партия отново копират от вас?

То не е за първи път. Спомняте си нашата обществена стратегия, с която участвахме в общо държавно управление, която те откраднаха. Още слушаме по какъв начин те са вдигнали пенсиите " до небето ".

И социолозите предвиждат, че те ще се катерят на ваш тил?!

Абсолютно, те не престават да се катерят на гърба на Българска социалистическа партия, тъй като имаме обичаи в обществената политика. Както е споделил Отто декор Бисмарк - " по време на война, по време на избори и след лов най-вече се лъже ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР