Има воля за сформиране на кабинет, но не на ярка

...
Има воля за сформиране на кабинет, но не на ярка
Коментари Харесай

Калина Андролова: През последните години ни управляваха хора с ментални травми, Радев се движи като слепец

„ Има воля за съставяне на кабинет, само че не на ярка партийно-коалиционна основа, а нещо като служебно-отговорно държавно управление. Българската страна е пред разпад, въпрос на време е да се появи напън за изземване на основни функционалности на страната, като да вземем за пример отбрана на жителите. Оздравяване на държавността изисква махане на куклите-министри и слагане на смели и умни хора за придвижване нагоре. „ Величие “ е характерен артикул на минусите на обществените мрежи, а точно, че всеки човек може да бъде медия, без ограничавания, без условия за познания.

Радев звучи намахано, само че Пеевски го държи за шлифера. Радев загуби опцията самичък да дефинира своето държание. “

Това съобщи в извънредно изявление за БГНЕС известният публицист и журналист Калина Андролова.

БГНЕС: Г-жо Андролова, какви са провокациите пред България, в случай че и този път не бъде образувано постоянно държавно управление?

Калина Андролова: Мисля, че ще има воля за съставяне на кабинет, само че не на ярка партийно-коалиционна основа, а нещо като служебно-отговорно държавно управление. Ще се търси да се избегне повдигане на напрежението, макар че опозицията от страна на ПП/ДБ е безусловно размазана. Партиите нямат сили за още едни избори незабавно, ще изгубят още повече гласове, да не приказваме, че идващият път Радев ще опита да взе участие със свое прокси и по този начин ще отлее гласоподаватели от всички партии. Затова партиите имат интерес за известно време да има успокоение, да си закърпят раните, да обмислят тактика, да видят козовете, които държат и прочие След като се произнесе и Конституционният съд, допустимо е в този парламент да се поправят някои недоразумения от измененията в Конституцията.

БГНЕС: Оставането на държавното управление на Димитър Главчев като постоянен кабинет излаз ли е от рецесията и ще бъде ли признат един подобен ход от обществото или в противен случай?

Калина Андролова: Не! Самият Главчев е доброжелателен и учтив човек, само че да бъде министър председател не е неговото изложение. Трябва нов министър председател, несъмнено потвърдила се, дейна и въздействаща персона, против която мъчно могат да се подвигат възражения. Самият министър председател би трябвало да може да сътвори успокоение, да овладее неустойчивостта. За страдание нямам вяра, че нещата ще се развият интелигентно. Виждаме, че интелигентността прецизно се заобикаля. Предпочитат се човеци, които единствено маскират анархията и грабежите, без да се оправят с тях. Индивиди, които са контролируеми и на предписание. Ще се веселя, в случай че ГЕРБ опровергаят думите ми, съставяйки интелигентен и виновен кабинет. Но през последните няколко години по върховете се движеха единствено хора с ментални контузии, в това число и в служебните кабинети на Радев. Резултатът от това е разрушение на държавността.

БГНЕС: През последните дни след вота две в едно доста се заприказва, че сме блъснали дъното по изборна интензивност, болшинството не е отишло да гласоподава. Оставките на водещи политици може ли да преобърнат обстановката и да върнат най-малко част от доверието на жителите към политиката? Или може би става дума за по-дълбоки процеси, които не могат да се решат единствено с оставки?

Калина Андролова: Оставката е форма на вдишване на персонална отговорност. Но тя сама по себе си не взема решение рецесии. Човек подава оставка, с цел да признае, че осъзнава своята неточност или несправяне. Колкото до доверието, то зависи непосредствено от политическите дейности, от политическото показване. Вижте до каква степен стигна Марин льо Пен. Тя е в Националния фронт от 1986 година когато стартира да поддържа татко си. Политическото значение зависи от това по какъв начин разпознаваш проблемите, дали въобще ги виждаш и по какъв начин ги решаваш. Българската страна е пред разпад, въпрос на време е да се появи напън за изземване на основни функционалности на страната, като да вземем за пример отбрана на жителите. Класическа скица за асимилиране на територии в смесени райони. И това не е опасност, а справедлива прогноза. Движим се настойчиво в тази посока.

БГНЕС: Не чухме нищо от политиците за бъдещето, подобен диалог отсъстваше както по време на акцията, по този начин и след вота. Кои съгласно Вас са първостепенните въпроси, които би трябвало да се вземат решение през идващите месеци?

Калина Андролова: Оздравяване на държавността! Това изисква махане на куклите-министри и слагане на смели и умни хора за придвижване нагоре; Скептична съм, че това ще се случи.

Стабилизиране на целия бранш „ Сигурност “, в това число службите и предпазването им от некомпетентни политически вмешателства; Този бранш се нуждае от обезпечаване на мира, доверие и образован запас!

Извеждане на страната от икономическата рецесия. Борисов знае по какъв начин, тъй като ГЕРБ спазваше изключителна финансова дисциплинираност. Но за жалост сходни планове изискват продължителна политическа непоклатимост, каквато не се обрисува.

Установяване на междупартиен мир най-малко за малко. Критичност, да! Но не и разрушителни цветни революции-войни. Защото, с цел да може една власт да ползва управнически решения за развиване и излекуване, би трябвало да разполага с възпитана съпротива, а не с зложелател, който е решил да събори Народното събрание. Войната вътре в българската политика би трябвало да завърши недоразвития си и некултурен интервал в името на бавното повдигане на страната ни нагоре. Но тук приключвам с един риторичен въпрос: Българският политически хайлайф кадърен ли е на велики, стратегически премислени и умни каузи в името на България?! Отговорът си го знаете.

БГНЕС: Какви са заплахите, които крият нови планове като „ Величие “? Защо българинът продължава да попада в клопката на сходен вид планове? Има ли късмет това да се промени или най-малко да се ограничи?

Калина Андролова: Българинът бяга от подправеното говорене и попада на въдици за шарани и клапани за отпушване на напрежението. „ Величие “ е характерен артикул на минусите на обществените мрежи, а точно, че всеки човек може да бъде медия, без ограничавания, без условия за познания или отговорност за някаква стойност на това, което предлага на феновете си. Достатъчно е да им вкарва страсти, да им дава обещание, че ще арестува всички, които са били във властта до момента. Със сигурност зад „ Величие “ стои съответен фактор. И няма значение дали е съветски или англосаксонски, маскирал се като съветски. Има значение, че политическите проксита са метод за наличие на някакво задкулисие в политиката. Има значение, че партийният инженеринг е главно лост за разпадане, а не за създаване. Има значение, че който и да стои зад „ Величие “, той няма да взема решение проблемите на България, а своите лични задания. Възможно е една такава задача да е още веднъж взривяване на политическото пространство за издигане върху пепелищата на нов президентски или различен тип план. „ Величие “ са лост, лимонка (ръчна граната).

БГНЕС: С дейностите си президентът Румен Радев не способства ли в допълнение за унищожаването на парламентарната народна власт?

Калина Андролова: Румен Радев се показа зле със служебните си кабинети. Защото позволи частният бизнес да го влачи на каишка, да му доставя енергийни и други министри, на практика да го ръководи. Всичко към Радев е снимано, записано, прошнуровано. Радев звучи намахано, само че Пеевски го държи за шлифера. Радев загуби опцията самичък да дефинира своето държание. Той е тежко подвластен от грешките, които направи. Тъкмо по тази причина за него има проект. Хората го харесват, тъй като смятат, че той някак „ по-умерено “ и самоуверено се зъби на подправения евроатлантизъм и даже си разрешава да приказва за мир в Украйна. Всъщност Радев унищожи парламентарната народна власт още преди няколко години, когато от митинга против ГЕРБ сътвори недоразумението Политическа партия. Сега е заел центристката ниша сред алармения атлантизъм и рационалния диалог за Русия – това му дава голямо преимущество. Това е, което го избутва нагоре в електоралното доверие. Но както ви споделих, той е подвластен. Освен това е неприятен селекционер на хора, неговите основни избори са поредност от девианти. В момента Радев е употребен и от двата полюсни външни фактора, той даже не си дава сметка за това и направи поредност от бели с сериозни резултати за страната. Движи се като слепец. Защото с цел да виждаш, би трябвало да знаеш. А Копринков не знае.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР