Нека се гордеем с нашия принос в световната цивилизация, каза

...
Нека се гордеем с нашия принос в световната цивилизация, каза
Коментари Харесай

Нинова иска закон за българския език

Нека се гордеем с нашия принос в международната цивилизация, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Благоевград на днешния Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

" Нека бъдем горди, че с помощта на нас над 250 милиона души по света употребяват кирилицата. В 23 страни се употребява кирилицата, да бъдем горди, че сме част от цивилизационния избор на света и да се поздравим, да пазим духовността, културата и езика си, " прикани Корнелия Нинова. 

" Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете и ще ни сплотяват и водят напред като народ. Трябва да се грижим за благосъстоянието, разнообразието и чистотата на българския език. Да го опазим от чуждици и опростяване. Да го защитим със закон за българския език. Той е нашата горделивост и нашето достолепие пред света ", сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Поклон пред светите братя Кирил и Методий, дали светлина и бъднина на славянските учители, сподели още Нинова и насочи признателност в днешния ден към учителите. 

В Благоевград, където през днешния ден се отбелязва и празникът на града, Корнелия Нинова сервира цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в двора на Националната филантропична гимназия, която носи тяхното име.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР