Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжен

...
Снимка: БулфотоСъстав на Варненския апелативен съд отмени определение на Окръжен
Коментари Харесай

Съдът във Варна определи домашен арест за хванат с дрога

Снимка: Булфото

Състав на Варненския апелативен съд анулира определение на Окръжен съд – Варна и промени от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “ мярката за неотклонение на Мирослав Борисов.

Младият мъж е притеглен като обвинен с други две лица по тази причина, че в съучастничество отглеждат марихуана, както и за притежанието на огромни количества разнообразни наркотични субстанции, предопределени за разпространяване.

Основните причини на съда, с които дефинира втората по тежест мярка за неотклонение са свързани с влошеното здраве на Борисов. След първичното му задържане под стража при започване на м.август тази година, той неколкократно е желал изменение на мярката, поради влошено здраве. Следвайки напътствията на съда, наблюдаващият прокурор е изпратил обвинения в Затворническа болница в София. Там е била доказана предходно сложена диагноза за заболяване, което се нуждае от редовно наблюдаване, лекуване и намеса.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че Мирослав Борисов, Стоян Генчев и английския жител Боттумлей Джон Том са привлечени като обвинени по досъдебно произвеждане на РУП в Провадия на 3 август тази година, след полицейска акция в с.Ягнило. В особено оборудвано помещение в къщата на родителите на Стоян са били открити голям брой растения от рода на конопа, засети в саксии, други - отрязани и готови за сушене, и изсушена марихуана. Помещението е било оборудвано с всички нужни за развъждане на растенията съоръжения, които също са били конфискувани. Обвиняемите били арестувани при самия работен развой - оборудвани с ръкавици и калцуни на краката.

Общото количество на конфискуваната при акцията и от домовете на обвинените дрога е близо 15 кг марихуана – суха, полусуха и сурова маса. Освен марихуана органите на реда иззели 135,62 грама амфетамини, 20,05 грама хашиш и 6,67 грама кокаин. При акцията служителите на реда са иззети и съоръжения, за произвеждане на амфитамин, а по тях е имало следи от амфитаминопрозиводни. В обвинените имало обилни парични средства. От Борисов проверяващите иззели 4 мобилни телефони, увити в алуминиево фолио. При претърсването в дома му разкрили субстанции, за които може да се направи съмнение, че са наркотични, 2 везни, по които имало следи от тетракарабинол и парични средства.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се променя от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “ мярката за неотклонение на Мирослав Борисов, притеглен като обвинен с други две лица по тази причина, че в съучастничество отглеждат марихуана, както и за притежанието на огромни количества разнообразни наркотични субстанции, предопределени за разпространяване е дефинитивно.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР