Стана ясно, че учени в Китай са създали мутантен вирус

...
Стана ясно, че учени в Китай са създали мутантен вирус
Коментари Харесай

Индийските медии: В китайска лаборатория създадоха мутант на Ебола, убива за 3 дни

Стана ясно, че учени в Китай са основали мутантен вирус Ебола в лаборатория, причиняващ ужасяващи признаци. За основаването на вируса са употребявани елементи от смъртоносната Ебола, с цел да се изследва заболяването и нейните признаци.

Проучване, описващо опита в Медицинския университет в Хъбей, е оповестено в Science Direct.

Публикацията в научното издание 

Изследователите означават в изследването, че са инжектирали група хамстери със смъртоносния вирус и те са умрели в границите на три дни. Хамстерите са развили „ тежки систематични болести, сходни на тези, следени при пациенти с Ебола, в това число мултиорганна непълнота “, споделят още създателите на изследването, оповестява NDTV.

Линк 

За проучването екипът от китайски откриватели е употребявал заразна болест по добитъка и е добавил протеин, открит в ебола, който разрешава на вируса да заразява клетките и да се популяризира в човешкото тяло.

След инжектирането някои хамстери образуват тайни в очните ябълки, които утежняват зрението им и покриват повърхността на очните ябълки.

„ Това е знак, че 3-седмични сирийски хамстери, инфектирани с вируса, имат опцията да играят роля в проучването на нарушаванията на зрителния нерв, породени от EVD “, споделиха откривателите.

На фона на опасенията към хипотетичното лабораторно приключване на ковид, предизвикал последната пандемия, откривателите споделиха, че задачата им е да намерят верните скотски модели, които могат безвредно да имитират признаците на Ебола в лабораторни условия.

Вирус като Ебола се нуждае от извънредно сигурни уреди, които са с равнище на биобезопасност 4 (BSL-4). Повечето от лабораториите по света са BSL-2.

Като заобиколно решение китайските учени използваха друг вирус, наименуван вирус на везикуларен стоматит (VSV), който те проектираха да носи част от вируса на ебола – наименуван гликопротеин (GP) – който играе решаваща роля в подпомагането на вируса да навлезе и болести клетките на хазаин.

Субектите на проучването включват пет женски и пет мъжки хамстера.

Когато събраха органите на мъртвото животно, те откриха, че вирусът се е натрупал в сърцето, черния дроб, далака, белия дроб, бъбреците, стомаха, червата и мозъчните тъкани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР