Снимка БулфотоПротест под прозорците на кметицата на София Йорданка Фандъкова

...
Снимка БулфотоПротест под прозорците на кметицата на София Йорданка Фандъкова
Коментари Харесай

Съседите на Фандъкова излизат на протест под прозорците й

Снимка Булфото

Протест под прозорците на кметицата на София Йорданка Фандъкова провеждат нейните съседи в неделя. Те ще се съберят в 12 ч. в ж.к. " Манастирски ливади-изток " на кръстовището на ул. “Шарл Шампо ” и ул. “Боянски водопад ”,  с цел да изкажат недоволството си от несъответстващите условия на живот в “елитния ” квартал, оповестиха от Инициативния комитет.

" Хората, живеещи в квартал, в който няма нито една издигната в целокупност улица, нито една детска градина, учебно заведение или социална зелена повърхност, ще излязат на митинг с претенции за мигновено започване на процедура за нов обстоен организационен проект, поставящ ред в това кой, къде и по какъв начин може да строи, регламентиращ съответна ширина и форма на улиците и прилежащите им тротоари, както и моменталното намиране на терени, които да се отчуждят за създаване на детски градини, приблизително учебно заведение, публични зелени площи и паркинги ", се споделя в писмо, изпратено от инициативния комитет до Пик .

Сред другите претенции на съседите на кмета са въвеждане на еднопосочно придвижване по улиците, отделяне на Зона 30 в квартала и незабавни ограничения по преустановяване на безразборното застрояване на всяка свободна повърхност, като от уредниците не изключват и опцията да изискат преустановяване на обслужването на всички частни капиталови планове до разрешаване на проблемите.

Протестът ще бъде подсилен и от неправителствената организация “Спаси София ”, която ще показа главните заключения от транспортното изследване, извършено при започване на годината взаимно със Сдружение “Градски превоз и инфраструктура ”. 

“Кварталът може да се продава от брокерите като добре обвързван и първокласен, само че в реалност е изолиран и недосегаем за всички, които не могат или не желаят да карат. ”, оповестяват от организацията. “Проучването ни сподели, че над 70% от водачите в квартала са принудени да карат и биха употребили градски превоз, в случай че имаше подобен ”. 

“Сваляме доверието си от кмета на регион Триадица инж. Терзиев и основният му проектант - арх. Шишков, поради систематичният им неуспех да спазят поетите пред общността ни задължения. “Ще настояваме да подадат неотложно оставки ”, оповестява инициативният комитет, образуван от жителите на ж.к. Манастирски ливади-изток. На митинга ще бъде поискано и отзоваването на всички общински съветници от комисията по архитектура и градоустройство. Комитетът приканва всички неправителствени организации, занимаващи се с проблемите на градската среда да поддържат митинга и да застанат зад настояванията на жителите на ж.к. Манастирски ливади. 

“Кварталът ни бедства откогато е почнало построяването му преди повече от 15 години и все пак до момента множеството ограничения остават единствено на думи ”, декларират от Инициативния комитет и приканват прокуратурата да се самосезира за систематичните изкривявания и злоупотреби със застроителните разпореждания и градоустройствените реглеманти.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР