Снимка БулфотоАко пътувате през Австрия с автомобил, закупен на старо

...
Снимка БулфотоАко пътувате през Австрия с автомобил, закупен на старо
Коментари Харесай

Външно министерство алармира: За да не ви одрусат с 500 евро в Австрия, трябва...

Снимка Булфото

Ако пътувате през Австрия с автомобил, закупен на остаряло от Франция, преди това трябва да извършите пререгистрация на автомобила с краткосрочни директни номера, предизвестяват от Външно министерство, представени от Блиц.

В противоположен случай полицейските управляващи в Австрия могат да ви наложат санкция, както и да лишават френските номера на автомобила.

В последно време са зачестили случаите, в които български жители със закупени от Франция коли на остаряло биват глобени от австрийските полицейски управляващи, като им се лишават френските регистрационни табели и им се налагат глоби на стойност от към 500 евро.

Причината съгласно австрийските управляващи е, че след продажбата талоните на колите се задраскват от продавача с две черти и те стават невалидни – с невалидна регистрация и застраховка.

Затова от Външно министерство препоръчват на българските жители, пътуващи с такива коли през Австрия, да правят пререгистрация на автомобила с краткосрочни директни номера.

В Австрия има  възможност за сдобиване с подобен вид директни номера с тридневна годност. Друг вид за прекосяването на такива коли през територията на Австрия е транспортиране посредством автовоз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР