Валентин Димитров отново поема Пирогов. Той отново застава начело на

...
Валентин Димитров отново поема Пирогов. Той отново застава начело на
Коментари Харесай

Валентин Димитров пак поема Пирогов

Валентин Димитров още веднъж поема " Пирогов ". Той още веднъж застава отпред на лечебното заведение и ще заема поста за период от три години.

Димитров беше единственият претендент, позволен до третия, заключителен стадий на състезанието - изявление, напомня БНР. Неговият конкурент, ортопедът доктор Атанас Андреев, не съумя да стигне до последния стадий на състезанието.

Припомняме, че в края на ноември предходната година вътрешен одитен отчет на Министерството на здравеопазването откри финансови злоупотреби в " Пирогов " и бяха назначени прокурорски инспекции.

Позовавайки се на отчета, тогавашният здравен министър Христо Хинков в профил Валентин Димитров от директорския пост. Но когато при започване на декември трябваше да бъде вписано новото управление на болничното заведение, Софийският градски съд спря процеса по регистриране поради подадена тъжба от Валентин Димитров.

Заради тази рокада се развихри и скандал в Народното събрание, когато към момента управляваха ГЕРБ и ПП-ДБ с министър председател Николай Денков, защото ГЕРБ скочиха в отбрана на шефа и сложиха изискване той да не бъде сменян, с цел да вземат участие даже и в гласуването на бюджета на страната.

В края на април служебният здравен министър Галя Кондева реши казуса с шефа на " Пирогов ", като анулира заповедта за уволнението му, за да обезпечи непоклатимост в най-голямата незабавна болница у нас, напомня news.bg.

В края на март, когато Хинков беше в оставка, съобщи, че прокуратурата би трябвало да се заинтересува какво става в " Пирогов " - по какъв начин се изписват медикаменти, какво става със скъпоструващите медикаменти, като уточни, че има задоволително данни за досъдебно произвеждане.

През април служебният здравен министър Галя Кондева анулира заповедта за уволнението на Валентин Димитров.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР