Карлос Алкарас често е сравняван с Голямата тройка, а самият

...
Карлос Алкарас често е сравняван с Голямата тройка, а самият
Коментари Харесай

Родик: Играта на Алкарас все още е необуздана; греши много повече от Федерер, Джокович и Надал

Карлос Алкарас постоянно е сравняван с Голямата тройка, а самият Новак Джокович е споделял по какъв начин съгласно него испанецът е взел най-хубавото от неговата игра, както и тази на Федерер и Надал. 21-годишният тенисист може да е при започване на своята кариера, само че до момента по нищо не отстъпва по достижения на тримата най-велики тенисисти, когато те са били на същата възраст и всички се питат дали той ще може да задържи тяхното необикновено шампионско движение през годините.

Анди Родик обаче е на мнението, че все още този " иберийски тенис елмаз " към момента се нуждае от известно шлифоване, с цел да бъде на равнището на към този момент упоменатите митове, само че в същото време признава, че международният номер две има жанр на игра, който доста мъчно може да бъде обезвреден от някой негов противник:

" Да наблюдаваш Карлос Алкарас е същинска полуда, тъй като той има всички удари и няма нещо, което да не може да направи на корта. Интересното при него обаче е, че той в никакъв случай не отхвърля даден удар и играе оптимално нападателно при всяка една опция. Винаги имаш чувството, че играеш съгласно неговите условия, както беше и с Роджър Федерер, изключително когато той загуби малко от своята скорост и не искаше да ти даде самодейността в нито един миг.

Играта на Карлос е към момента прекомерно необуздана и той прави доста повече неточности от Федерер, Джокович и Надал в най-хубавите им години, само че в това се крие и очарованието на неговия тенис. Той всякога се пробва да направи нещо с топката и бърка по своите лични правила, а неговият противник постоянно просто може единствено да следи в профил и да се надява Алкарас да няма ден на корта, тъй като другояче е съвсем невероятно да бъде надвит " - разяснява някогашният номер едно.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР