Нови промени за шофьорите с нарушения зад волана се предвиждат

...
Нови промени за шофьорите с нарушения зад волана се предвиждат
Коментари Харесай

Голяма промяна засяга всеки шофьор в България и книжката му

Нови промени за водачите с нарушавания зад кормилото се плануват у нас. Според тях изгубилите всички контролни точки към книжката си да се явяват още веднъж на научен и на практика изпит, с цел да си върнат правото да карат кола. 

Заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков сподели, че измененията са качени за публично разискване, а предложенията по тях ще бъдат оценени.

" Когато контролните органи преценяват, че индивидът не е задоволително добре квалифициран, би трябвало да бъде дообучен. При отнети контролни точки може би е нужно да се отиде и на психически тест, а освен на научен и на практика изпит.

Целият образователен развой би трябвало да се цифровизира. Електронна система ще вкарва автоматизирано данните, по този начин ще бъдат изпълнени всички минимално заложени условия към водачите ", разяснява той пред NOVA NEWS.

По думите му до края на юли може новите промени да бъдат в действие, в случай че бъдат признати допустимо най-бързо.

Според автоинструктора от Монтана Владимир Илиев след привършване на контролните точки водачите и в този момент подлежат на изпити по доктрина и процедура.

" Ограничаването на броя на явяване на изпит не е добра концепция. Имаше я по време на социализма. По-добре да се уреди въпросът със наложителните часове, които би трябвало да се преминат - да са най-малко 40. Колкото повече караш, толкоз по-добре ще се научиш да управляваш автомобила ", съобщи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР