Благотворителност е причината за появата на легендарното Супершоу Невада -

...
Благотворителност е причината за появата на легендарното Супершоу Невада -
Коментари Харесай

Създателят на Супершоу „Невада”: През 90-те хващах басове, че България ще се оправи за 5 години

Благотворителност е повода за появяването на именитото Супершоу „ Невада ” - първото комерсиално шоу по българската телевизия. Това разкри в изявление с Андрей Арнаудов за канала в YouTube на Bulgaria Wants You основателят му Димитър Станчев.



Емигрант още от 80-те години в Канада, в самото начало 90-те предприемачът бил потърсен за помощ от българската фондация „ Проблемни деца ”. Станчев се съгласил да им помогне със събиране на дарения, само че бързо научил, че благотворителните томболи носят доста повече доходи. Така той провел томболата „ Невада ” в България с билети, отпечатани в Канада.

След това Димитър Станчев се показал на Хачо Бояджиев и генералният шеф на Българска национална телевизия бързо направил контракт с него за излъчването на Супершоу „ Невада ”.

Схемата била продукцията сама за обезпечава спонсорите и премиите и да дели на половина с Българска национална телевизия приходите. Държавната телевизия трябвало да дели приходите от реклама с частната продукция, само че рекламните блокове били разпределени 15 минути преди и след излъчването, тъй че шоуто не взело нищо от това.



Въпреки това облагата за три месеца била такава, че Димитър Станчев би било полуда да изостани бизнеса, почнал като щедрост.

„ През 90-те хващах басове, че България ще се оправи за 5 години. Този Рай, тази природа, тези планини... Макар че пребивавам в Канада, където има какво да се види. Сгреших великански ”, призна основателят на Супершоу „ Невада ”.

„ Не познавам качествени, можещи, надарени българи, които желаят да се занимават с политика ”, съобщи Димитър Станчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР