Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или

...
Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или
Коментари Харесай

Руското посолство: Неприемливо е чиновници, независимо от ранга им, да критикуват посланик

" Смятаме за недопустимо по никакъв метод служители на тази или онази страна без значение от сан и публична служба обществено да подлагат на критика Посланика на Руската Федерация за оценките на протичащите се в приемащата страна събития. Това непосредствено опонира на духа на Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година ". Това се споделя в пост на съветското посолство у нас във Facebook. С него беше отговорено на премиера Кирил Петков.

По-рано през днешния ден той съобщи, че " ще има дипломатически отговор под една или друга форма на изказванията на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова ".

Спорът потегли от изявление на Митрофанова за съветската телевизия „ Россия 24”. Митрофанова беше представена да споделя, че българският народ не поддържа нито реториката, нито дейностите на държавното управление си против Русия.

„ Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското правителство”, отговори министър председателят Кирил Петков.

" В изявлението пред съветската телевизия „ Россия 24 “ от 21 март т.г. Посланикът на Русия в България изрази позиция, учредена на разбора на публичното мнение по тематиката за специфичната военна интервенция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не прозвучаха никакви изявления „ от името на българския народ “ против държавното управление ", се споделя в отговора на съветското посолство. Към поста е качено и изявлението на Митрофанова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР