Смятам, че вчера се видя потъпкването на демокрацията. Ние от

...
Смятам, че вчера се видя потъпкването на демокрацията. Ние от
Коментари Харесай

Спор: Кой отнема правото на глас на българите?!

Смятам, че през вчерашния ден се видя потъпкването на демокрацията. Ние от ГЕРБ закупихме машини и организирахме избори с подобен тип избор. Но на последните избори се видя, че 70% от българите гласоподаваха с хартия. Отнема се правото на глас на българските жители. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ-СДС Анна Александрова във връзка изборните промени.

Припомняме, че през вчерашния ден правната парламентарна комисия реши да има 100% машинно гласоподаване на идващите избори. До 2 седмици пък президентът би трябвало да назначи новия състав на ЦИК. Подкрепено беше и предлагането да няма ограничаване на секциите за гласоподаване в чужбина, отхвърлено бе това за гласоподаване по пощата на гласоподавателите в чужбина.

" Машините понижават шанса за неточности и ремонти на изборите. Ще има и секции с хартиени бюлетини - с население под 300 души. Хората, които не могат да гласоподават по физически аргументи също ще имат достъп до хартиените бюлетини ", сподели депутатът от „ Демократична България” и зам.-председател на правната комисия Надежда Йорданова.

" Във всяка секция ще има задоволително бюлетини, които да се употребяват, в случай че има механически проблеми ", добави още националният представител от Демократична България.

Парламентарните избори бяха извършени безупречно. Работи се на парче по изборните промени, разкри Александрова от ГЕРБ.

Въпреки апелите за въвеждането на машинното гласоподава, депутатката от Демократична България съобщи, че на последните избори е гласувала с хартиена бюлетина. Крум Зарков от Българска социалистическа партия съобщи, че е дал своя вот с машина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР