Понякога липсата на комуникация не е само по ваша вина,

...
Понякога липсата на комуникация не е само по ваша вина,
Коментари Харесай

20 мощни техники за комуникация, които ще преобразят връзката ви

Понякога неналичието на връзка не е единствено по ваша виновност, само че това отново пречи на връзката ви. Честно казано, нужни са двама, с цел да беседват. Но от време на време единият човек може да затрудни другия, който се пробва да стартира диалога. Ако половинката ви просто не желае да се открие, това е проблем, върху който би трябвало да работите, тъй като в дълготраен проект може да има отрицателно въздействие върху взаимоотношенията ви. Хубавото е, че има решение, само че би трябвало да работите върху общуването с половинката.

Ето някои техники за връзка, които можете да употребявате, с цел да го накарате най-сетне да приказва за проблемите си и да подобрите връзката ви:

Никога не бъдете обвинителни

Ако пристъпите към полемиката си с такава настройка, тя бързо ще се оформи в свада. А когато някой се кара, той се усеща атакуван. Ако карате колегата си да се усеща атакуван всякога, когато желаете да разрешите нещо, в никакъв случай няма да стигнете до средата.

Хората, които се усещат като че ли са упреквани за нещо, незабавно минават в отбранителна позиция. Това значи, че няма да можете да говорите за нищо, тъй като те ще се затворят в себе си, с цел да се предпазят от пострадване. Запазете успокоение и ще проведете доста по-добър диалог.

Започнете с това по какъв начин се чувствате

Ако в действителност желаете сътрудникът ви да ви обърне внимание, започнете диалога с това по какъв начин се чувствате. Това е една от най-важните техники за връзка във връзката ви и е от решаващо значение, тъй като в случай че незабавно започнете с минусите си, той ще спре да слуша.

Никой не желае да чува за всичко, което прави неправилно. Ако обаче говорите за това по какъв начин сте смутени, той ще желае да чуе за какво. Той се интересува от вас. Това значи, че се интересува от вашето благополучие и в случай че не сте щастливи, ще желае да знае за какво.

Направете го нещо постоянно

Просто придобийте навика да си говорите един на различен за положителното на връзката ви. Наистина би трябвало просто да го вършиме. Всеки ден сядайте и говорете за деня си. След това обсъдете всички проблеми, които може да имате. Отначало може да ви се стори необичайно, само че ще го усвоите.

Можете даже просто да споменете по какъв начин сте малко огорчени от метода, по който ви е отсвирил, когато сте задали въпрос. Дори дребните неща би трябвало да се разискват и в случай че превърнете това в постоянна част от връзката ви, сътрудникът ви просто ще се отвори автоматизирано след известно време.

 връзката ви 20 мощни техники за връзка, които ще преобразят връзката ви

Задавайте доста въпроси

Ако имате половинка, която просто не желае да ви се открие сама, ще би трябвало да употребявате въпроси. Просто задавайте доста от тях. Можете просто да започнете с въпрос за деня му и да се задълбочите малко повече.

Попитайте дали е благополучен във връзката ви. Говорете за това какво мисли за. По-лесно е да го накарате да приказва, в случай че първо бъде подканен. Освен това, до момента в който разбере какво вършиме, той към този момент ще е дал куп информация, която ще ви бъде потребна.

Поддържайте тона си спокоен

Можете да водите съществени диалози за това, че не сте удовлетворени, без да употребявате недодялан звук. Ако останете спокойни и даже щастливи, това ще усили възможностите ви да накарате колегата си да приказва повече за връзката ви.

Когато сте в положително въодушевление, той не усеща нищо съществено, даже в случай че тематиката стигне до там. По този метод е по-вероятно да получите от тях почтен отговор. Поддържайте лекия звук и ще имате доста повече шанс.

Бъдете почтени

Просто дръжте нещата във връзката ви открити и почтени. Не лъжете единствено с цел да накарате колегата си да приказва с вас. Ако просто говорите за това по какъв начин се чувствате и защо желаете да говорите, той ще ви бъде по-благодарен, в сравнение с в случай че излъжете. Освен това, в случай че сте открити и почтени, той ще почувства нужда да бъде същият.

Споделете уязвимостта си

Във връзката ви би трябвало да сте уязвими. Отварянето на себе си ще помогне на колегата ви да види, че е обикновено да го прави. Вие ставате доста по-близки и се обвързвате по-дълбоко, колкото повече се отваряте един към различен.

Следователно можете да помогнете на колегата си, като приложите една от най-хубавите техники за връзка – да бъдете уязвими. Говорете за страховете си, за връзката ви или даже за нещата, от които се страхувате по принцип. Ще видите какъв брой доста ще му помогне да ви покаже по какъв начин се усеща в реалност.

Попитайте дали схваща

Ако в действителност желаете да сте сигурни, че връзката във връзката ви е ефикасна, попитайте дали той схваща от кое място идвате. Често сътрудникът ви може даже да не го разбере, само че все пак ще се съгласи.

Ако попитате дали схваща, е по-вероятно да ви даде почтен отговор. Може да каже „ не “. Това освен ви подсказва, че би трябвало да бъдете по-конкретни, когато обяснявате нещата, само че и ще ви разреши да отделите време, с цел да се уверите, че е схванал.

Не се опитвайте да говорите, когато е ангажиран

Ако е ангажиран или закъснява, или не е в добра позиция да седнеи да разиска нещата, тогава не се опитвайте. Много проблеми във връзката ви пораждат, когато се пробвате да говорите за деликатни въпроси в неуместно време. Първо се уверете, че той се е успокоил и отпуснал.

Знайте, че ще е належащо време, с цел да стане ефикасен

Това няма да се случи незабавно. Ако в този момент не сте положителни в общуването, ще би трябвало да се потрудите, с цел да го постигнете. Хубавото е, че ще се усъвършенства. Просто би трябвало да работите върху това всеки ден и да се уверите, че сътрудникът ви е подготвен да работи с вас за положителното на връзката ви.

Слушайте повече, говорете по-малко

Понякога най-хубавият метод да накарате колегата си да се отвори е да бъдете отличен слушател. Покажете му, че думите му са злато за вас. Не забравяйте, че когато приказваме прекалено много, постоянно пропущаме да чуем и разберем гледната точка на колегата си.

Важното е да му дадете сцената и светлината на прожекторите, като оставите мислите и възприятията му да бъдат водещи. Този метод освен го кара да се усеща скъп, само че и ви обезпечава скъпа визия за неговия свят.

Използвайте „ ние “ вместо „ аз “ или „ ти “

Тази дребна смяна в езика предизвиква екипния дух. То е като да кажете: „ Ние сме дружно в това “, което може да бъде супер окуражаващо. Може би си мислите: „ Какво значение има това? “ Е, помислете за смяната в тона, когато „ Мисля, че би трябвало да приказваме повече “ се трансформира в „ Бихме могли да се възползваме от повече другарство “ или когато „ Трябва да ме слушаш “ се трансформира в „ Трябва да работим върху това да се изслушваме един различен “.

Виждате ли по какъв начин това трансформира атмосферата от конфронтационна към взаимна? Това е дребна смяна във формулировката, само че тя прави огромна разлика в метода, по който посланието се приема и обработва, а това е позитивно за връзката ви.

Не забравяйте комплиментите

Правете похвали в диалозите си. Лесно е да се почувствате комфортно във връзката ви и да забравите да изказвате позитивните неща. Когато сте с някого от известно време, може да предположите, че той към този момент знае по какъв начин се чувствате, само че да го чуете може да е от огромно значение.

Да кажете на колегата си: „ Ти се оправи доста добре с тази обстановка “ или „ Харесва ми какъв брой буйно се интересуваш от заниманията си “, може да озари деня му. Тези дребни утвърждения са като слънце за връзката, като припомнят и на двама ви за какво сте страхотни дружно.

Редовно изразявайте благодарност

Редовните дози признателност във връзката ви могат да създадат чудеса. Наред с комплиментите е значимо да изразявате благодарност и за ежедневните неща.

Признавайте дребните жестове, като да вземем за пример когато ви прави кафе или изслушва историята на деня ви. Тези благодарности могат да бъдат толкоз елементарни, едвам кажете: „ Наистина правя оценка, че правиш това “ или „ За мен значи доста, че постоянно си там, с цел да ме изслушаш “.

 връзката ви

Избягвайте

Това е може би една от най-важните техники за връзка във връзката ви. Посочването с пръст е неразрешено. Когато се впуснете да търсите кой е отговорен, губите от взор по-голямата картина – решаването на казуса.

Вместо да си играете на детектив, който е предизвикал казуса, насочете вниманието си към това по какъв начин можете да го разрешите дружно. Този метод освен предотвратява изострянето на обстановката, само че и предизвиква възприятието за партньорство и екипна работа. Става дума за намиране на решения, а не на виновници.

Запазете предишното в предишното

Изтеглянето на остарели проблеми в една връзка е като наново четене на неприятна глава в добра книга. А в този момент си представете следното: обсъждате нещо настоящо, може би става дума за това какъв брой постоянно да излизате или за балансиране на бюджета, и внезапно, от нищото, се повдига въпрос отпреди три години.

Това е като да ви удари „ Помниш ли, когато… “  изневиделица. Това освен отклонява настоящия диалог, само че и внася излишно напрежение. Съсредоточете се върху настоящата страница, върху сегашния проблем и устойте на изкушението да се върнете към минали глави.

Използвайте хумора рационално

Една добре поднесена смешка в диалога може да бъде като лъжица захар с лекарство – оказва помощ за разведряване на настроението и може да направи сложните полемики по-приемливи.

От решаващо значение обаче е да прецените вярно обстановката. Ако сътрудникът ви към този момент е раздразнителен от нещо, да вземем за пример от неточност в работата или фамилен проблем, разказването на смешка може да не е най-хубавата концепция. Това може да прозвучи като надменно или безчувствено.

Времето е от основно значение

Времето в връзката е от решаващо значение във връзката ви. Повдигайте значими тематики, когато и двамата сте спокойни, а не тъкмо когато сътрудникът ви се прибира от дългия ден.

Помислете за това по следния метод: може да прилагате всички останали техники за връзка безупречно, само че в случай че сте избрали неприятно време, напъните ви могат да се извърнат против вас. Това е все едно да се опитате да проведете изчерпателен диалог по време на рок концерт – даже и да казвате всички верни неща, времето и ситуацията просто не са удобни.

Изчакайте спокоен, спокоен миг, в който и двамата можете да се концентрирайте и да бъдете възприемчиви един към различен. Тогава връзката във връзката ви има максимален късмет да бъде ефикасна и смислена.

Избягвайте да прекъсвате

Ефективната връзка не се състои единствено в шерването на личните ви мисли, само че и в чуването на другата страна. Когато прекъсвате колегата си, вие всъщност поставяте личните си думи над неговите, което може да го накара да се почувства подценен.

Преди да отговорите, оставете го да довърши напълно мислите си. Тази процедура демонстрира почитание и подсигурява, че сте разбрали изцяло тяхната позиция.

Отразявайте неговия жанр на другарство

Ако той е къс, бъдете къси и вие. От друга страна, в случай че е по-подробен и просторен, ангажирането с това равнище на подробност демонстрира, че сте вложили в диалога и сте подготвени да го посрещнете в неговата зона на комфорт.

Тази техника извънредно доста оказва помощ да се сътвори чувство за естетика и понижава вероятността от погрешно другарство във връзката ви. Става дума за адаптиране към желанията на другия човек, което прави диалога по-удобен и ефикасен и за двете страни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР