Служебното правителство много трудно може да направи голяма беля, защото

...
Служебното правителство много трудно може да направи голяма беля, защото
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Служебното правителство трудно може да направи голяма беля, възможни са малки бели

" Служебното държавно управление доста мъчно може да направи огромна пакост , тъй като то не работи в режим на Народно заседание. Малки бели са вероятни . Основното нещо, неприятно, което може да направи едно служебно държавно управление, е да не си свърши работата и да затлачи процеси, които се движат. "
Това мнение изрази пред БНР Юлиан Попов, някогашен длъжностен министър на околната среда и водите, един от основателите на Нов български университет, политически консултант за Централна и Източна Европа на Европейската климатична фондация. 

Той дефинира като несериозни концепциите, че ще пристигна служебно държавно управление и ще промени нещата в страната.

" Не може да промени коренно страната . Може да извади документи, може да покаже някои неща, може да показва, че дадени процеси могат да се движат малко по-бързо, може да сътвори усещане за по-компетентни хора и с това се завършва всичко. "

Няма учредения да се тормозим от обстоятелството, че следва ръководство на служебно държавно управление, безапелационен е Попов.

Политиките, свързани с климата, няма да се премислят , в противен случай – те се форсират вследствие на рецесията, счита Юлиан Попов.

" В момента се активизира всичко, с цел да може да се компенсира отводът на Русия да доставя Европа с газ . Въглищни електростанции се активизират и работят. Но това е краткотраен развой, до момента в който възобновимите сили наваксат това, което липсва в системата. "

" Компаниите, свързани с Ковачки, имат репутацията на нарушаващи всевъзможни правила и страната от време на време се пробва да се бори с тях, от време на време не се бори – по най-различни аргументи. Тази борба, която на този стадий е извоювана (с " Брикел " – бел. ред.), беше едно положително достижение ", разяснява Юлиан Попов.

Според него е значимо да има такива " знакови актове , които показват ясно, че разпоредбите би трябвало да се съблюдават ".

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР