Служебният премиер каза, че правителството подготвя промени в Закона за

...
Служебният премиер каза, че правителството подготвя промени в Закона за
Коментари Харесай

Стефан Янев: Няма да въвеждаме принудително ваксиниране, вървим към спад на заболеваемостта

Служебният министър председател сподели, че държавното управление приготвя промени в Закона за публичните поръчки, касаещи ин хаус процедурите. Измененията ще бъдат препоръчани на 47-ото Народно заседание. По думите му въпросът с предоставените поръчки за градежа на правите на Автомагистрала " Хемус ", които към момента нямат разрешителни, е освен легален, само че и честен. Това заяви той в изявление за Българска национална телевизия.

Относно оправянето с пандемията задачата на служебното държавно управление е да се резервира действието на страната и в това време да не се стига до претоварване на лечебните заведения, с цел да могат нуждаещите се да получават съответна помощ. Според Стефан Янев държавното управление се е справило със обстановката. Дневните данни към този момент демонстрират повече оздравели, в сравнение с болни, което значи, че наклонността върви към спад на заболеваемостта. Това съгласно Янев значи, че зеленият документ работи.

Масовото тестване на дребните възпитаници също дава резултат, съобщи Янев. Правителството няма желание да вкарва наложително имунизиране. Повечето жители са задоволително мъдри и зрели, с цел да преценяват дали това е насила или метод да мислят за си и за околните си, сподели още Янев.

Според него здравният министър Стойчо Кацаров поставя нужните старания и екипът му прави нужното, с цел да се оправи релативно добре.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР