Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков оповести пред БНР,

...
Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков оповести пред БНР,
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Когато Борисов говори за дамаджани, нека има предвид, че покрай това са купувани техните гласове

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков оповести пред БНР, че разпитвани очевидци са удостоверили, че в Пловдив са купувани гласове по 30 лева

" Искам да поздравя чиновници на Министерство на вътрешните работи с професионалния празник на нашето министерство – 5 юли. Искам да им пожелая доста старания, доста здраве и триумфи в работата. Те потвърждават, че могат да реализират резултати, тъй като Министерство на вътрешните работи има голям потенциал и е значимо той да се употребява в името на закона и страната и обособения български жител. Те реализират това и заслужават признанието на целия български народ и моята признателност, която изричам от сърце “, поздрави той чиновниците на ведомството във връзка 142-ата годишнина от основаването му.

„ Не знам дали Борисов има подготовката и образованието да дава оценки на служителите на реда, тъй като е приключил друга компетентност, която няма общо с дейностите на един същински служител на реда. Нека не дава сходни оценки, тъй като те много излагат фигурата на един някогашен министър председател. Не може да каже той след 30 години на Преход, че някой стартира и работи по милиционерски, както е работено до 1989 година Той явно разсъждава с критериите от преди 30 години, когато е бил на 20 години и отново не е разбирал нищо от тази работа, тъй като не е бил в системата. Сега си разрешава да насочва рецензии към управлението на Министерство на вътрешните работи и да го упреква, че връщаме обратно колелото на историята с 30 години “, съобщи Рашков в предаването " Преди всички " на националното радио, представен от " Фокус ".

„ Няма по какъв начин Борисов да знае какво става по една инспекция за пазаруване и пласиране на гласове и внезапно се обажда от Рибарица и споделя същото, което споделя един зам.-районен прокурор от Пловдив, което е надалеч от истината. Там има развиване. Тази връзка е доста странна, по-скоро прекомерно ясна и дразнеща. Това слага въпросът кой е основният прокурор в страната. Главен прокурор е този, който го командва Иван Гешев, а той се ръководи от този, който през вчерашния ден приказва за дамаджани от Рибарица и се споделя Борисов. Не може някогашният министър-председател да омаловажава труда на полицейските чиновници, които са разкрили в Пловдив закононарушение, обвързвано с изборните закононарушения. И тъй като Борисов се подиграва с полицейските чиновници и то навръх професионалния празник на Министерство на вътрешните работи, желае ли той да кажа какво закононарушение с оглед активността на коя партия са разкрили полицейските чиновници в Пловдив? За ГЕРБ. Прокурорът, който се изрече, обръщайки внимание на някакви дамаджани, които дали ще имат правно значение ще зависи от бъдещия развой, и никой не може да каже имат ли доказателствена стойност “, сподели още той.

„ Нека да каже прокуратурата следствие ли е това. До оня ден този младши прокурор или зам.-районен прокурор споделя за една медия, че там били неразбираеми нещата, че няма данни за каквото и да било и управлението на Министерство на вътрешните работи обърнало закона по този начин, че служителите на реда проверяват без прокурорите. Това е безспорна неистина. Този прокурор очевидно желае да има кариера в ГЕРБ. Тази клевета, повторена от Борисов, няма нищо общо с действителността. Това, че не е докладвано на прокуратурата, не дава отговор на действителността. На прокурорите е докладвано през вчерашния ден, че има доказателства, които са докладвани на прокуратурата. Разследването върви, има разпитвани очевидци пред арбитър, които удостоверяват, че са купувани гласове по 30 лева “, уточни министърът

„ Когато Борисов приказва за дамаджани, дано има поради, че около тези дамаджани има няколко души, които са били обект на пазаруване на техния избор по отношение на изборите на 4 април. Възниква и различен въпрос. Излиза, че органите на Министерство на вътрешните работи не би трябвало да работят по случая на 4 април. За 11 юли по неговата логичност евентуално би трябвало да работят през септември “, добави Рашков.

„ Полицейските органи са имали информация за тези лица, които са били обект на претършуване, от доста дълго време преди тази преживелица, само че над тези лица е имало чадър тъкмо от такива лица, които са доста дейни в медиите – да омаловажават труда на полицейските чиновници, което аз няма да разреша. Поздравявам тези чиновници за упорития им труд “, добави той.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР