Microsoft и Amazon обявиха стратегически инвестиции на стойност милиарди евро

...
Microsoft и Amazon обявиха стратегически инвестиции на стойност милиарди евро
Коментари Харесай

Microsoft и Amazon инвестират милиарди във Франция

Microsoft и Amazon оповестиха стратегически вложения на стойност милиарди евро във Франция, предава CNBC. Анонсът за това беше изработен по време на форума Choose France.

Инвестицията на Microsoft е по-сериозната от двете. Тя ще е в размер на четири милиарда евро. Основната част от нея ще отиде за разширение на актуалната облачна инфраструктура, в образование в AI умения и поддръжка на софтуерния бизнес в страната. Част от проекта на Microsoft е да внесе във Франция до 25 000 от най-модерните графични процесори, които има през днешния ден на пазара. Освен това ще бъдат подготвени един милион индивида и ще бъдат подкрепени 2500 AI стартъпа до 2027.

Choose France се явява конгрес, който е особено отдаден на привличането на задгранични вложения във Франция. „ Тази огромна инвестиция показва нашето навреме заричане за поддръжка на цифровите нововъведения и стопански напредък във Франция. Изграждаме съобразена с последните трендове AI и клауд инфраструктура “, споделя по време на форума Брад Смит, президент на Microsoft. „ Ще обучим хора с умения в изкуствения разсъдък и ще подкрепим френските стартъпи, до момента в който те употребяват технологията ни с убеденост, че порастват по един почтен и виновен метод “. В допълнение, компанията се ангажира да открие и огромен нов дейта център в страната. Местоположението му ще е в Мюлюз.

Инвестицията, която дава обещание да създадат Amazon е в размер на €1.2 милиарда. Парите ще отидат за откриването на повече от 3000 работни места във Франция. Те ще добавят към този момент декларираните от компанията нови 2000 позиции, които ще се открият в страната. Фредерик Дювал, районен управител за компанията във Франция декларира, че Amazon ще разшири доста наличието си в страната. „ Разширяването ще е в интерес на развиването на локалната стопанска система, ще сътвори качествени работни места и ще ни разреши да понижим въглеродния отпечатък на доставките ни, като в това време ще усъвършенства цялостното потребителско прекарване “, добавя Дювал.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР