Бизнесменът Димитър Бонзов трябва да се яви на 16 май

...
Бизнесменът Димитър Бонзов трябва да се яви на 16 май
Коментари Харесай

Повдигат обвинение на собственика на оръжието, с което стреля синът на Явор Божанков

Бизнесменът Димитър Бонзов би трябвало да се яви на 16 май в качеството на обвинен, обясниха от прокуратурата, представена от Българска телеграфна агенция, и показаха, че тази дата е съобразена с наредбата на член 219, алинея 5, изречение последно от Наказателно-процесуалния кодекс, изискваща призовката да се връчва не по-късно от три дни преди предявяването на обвиняването.

Тогава ще бъде избрана и мярката за неотклонение.

Районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за породена междинна телесна щета на малолетно лице и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по разпоредбите, сподели по-рано през днешния ден районният прокурор Тихомир Шабов.

Инцидентът породи на 12 май в Арбанаси, по време на рожден ден, когато 11-годишното дете на Явор Божанков простреля с револвер " Смит енд Уесън " 357, магнум, в дясното стъпало 12-годишно момиче.

Установено е, че оръжието е законно притежавано, само че е било оставено без контрол от притежателя му. Раненото момиче е оперирано във Великотърновската болница, без заплаха за живота и ще продължи лекуването си в софийска университетска клиника.

Междувременно Районната прокуратура във Велико Търново е уведомила за случая Дирекция за " Социално подкрепяне " - Велико Търново, отдел " Закрила на детето ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР