И служебното правителство побългари швейцарското правило“Пенсиите в България за поредна

...
И служебното правителство побългари швейцарското правило“Пенсиите в България за поредна
Коментари Харесай

Вечерни новини: Побългарено „швейцарско правило“; Стотици хиляди без банкова сметка

И служебното държавно управление побългари „ швейцарското предписание “
Пенсиите в България за поредна година ще се усилят съгласно политическата воля, а не съгласно автоматизирания механизъм, прочут като „ швейцарско предписание “. В навечерието на парламентарните и европейските избори механизмът още веднъж ще бъде заобиколен, с цел да се дадат приблизително с по 8 лева повече на пенсионер.
Стотици хиляди българи нямат банкова сметка
Между 12 и 16% от българите над 15-годишна възраст не имат банкова сметка. Това демонстрира отчет на основаният в Брюксел тинк-танк Finance Watch. На база последните данни за популацията на България от Националния статистически институт (НСИ) това значи, че между 650 и 850 хиляди души не имат банкова сметка.
„ Кауфланд “ отваря Софийските централни хали на 23 май
„ Кауфланд България “ ще отвори магазина си в Централните софийски хали на 23 май. Ремонтните действия по постройката, която е монумент на културата, продължиха към 2 години, а инвестицията се прави оценка на повече от 50 млн. лева Компанията твърди, че планът е съгласуван напълно с рекомендациите на Националния институт за недвижимо културно завещание и Министерство на културата.
Държавата взе 200 млн. лева заем от вътрешния пазар
Служебното държавно управление на Димитър Главчев изтегли втория си вътрешен заем, откакто встъпи в служба през април. Той още веднъж е за 200 млн. лева и е под формата на 6-годишни държавни скъпи бумаги. Така общо от началото на годината България е поела нов дълг от 400 млн. лева. – напълно на вътрешния пазар.
Чаши за кафе от наслойка – български стартъп търси решение за промишлеността
Кафето е една от най-разпространените питиета в международен мащаб, като потреблението на суровината надвишава 100 млн. тона годишно. А това от своя страна подвига въпроса за количеството отпадък, което се генерира от цялата кафе промишленост. Наблюдавайки този процеси и търсейки вид по какъв начин да понижат отпадъка от кафето, двама младежи от Благоевград създават собствена формула, с която да произвеждат чаши за кафе за многократна приложимост. И по-конкретно – от отпадъчния материал на напитката.
Българският експорт потъна с 11% през първото тримесечие
Българският експорт е потопен с над 11% на годишна база. Това демонстрират предварителните данни на Националния статистически институт (НСИ) за първото тримесечие на 2024 година Спадът е по-голям при продажбите за страните от Европейския съюз, към които обичайно е ориентирана по-голямата част от българския износ.
Солари на всеки покрив: Европейски Съюз трансформира слънчевата сила в стандарт
Енергоефективни и зелени – по този начин Европейски Съюз си показва жилищата в Блока. Тези амбициозни цели са заложени в новата инструкция за енергийните характерности на постройките (EPBD), призната публично преди дни. Тя планува до 2030 г. емисиите от всички нови жилищни здания да са нулеви, а при публичните тази цел е заложена за 2028 година Крайната цел за реализиране на климатично безпристрастен сграден фонд е до 2050 година
Чуждите туристи са по-малко, само че заплащат доста повече за отмора в България
Броят на задграничните туристи в България към момента не може да доближи предпандемичните равнища, само че за сметка на това те заплащат с близо 50% повече за отмора у нас. Това излиза наяве от данни на Националния статистически институт (НСИ) за активността на местата за настаняване през март 2024 г.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР