Случаят е от средата на март, а причината е отправена

...
Случаят е от средата на март, а причината е отправена
Коментари Харесай

Кметът на Дупница стана обвиняем за Щом искаш война, ще има война

Случаят е от средата на март, а повода е отправена опасност към началника на полицията в града гл. контрольор Йордан Зарев, на който се заканил с думите: " Щом искаш война, ще има война ". 

По делото са събрани задоволително доказателства за виновността на Първан Дангов, кмет на град Дупница, в осъществяване на закононарушението, оповестиха на уеб страницата на прокуратурата.

Оттам показват, че е открито, че на 15.03.2024 година в гр. Дупница той се заканил по телефон с закононарушение срещу личността на длъжностно лице - краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи гр. Дупница във връзка осъществяване на службата му. Освен това той отправил закана с закононарушение и срещу личността на негови ближни.

До този миг Дангов не е задържан и резервира правото си на безмълвие, споделиха от прокуратурата.

Днес обвиняването за осъщественото закононарушение му е предявено в наличие на неговите бранители.

На собствен ред кметът на Дупница съобщи пред " Фокус ", че повдигнатото му обвиняване изрично е на политическа основа. " Опитват се даразиграват трети тур на локалните избори " , сподели дупнишкият кмет, само че отхвърли да даде повече подбробности по случая.

" Има следствена загадка, има следовател, името му е Владимир Павлов. Нека той да приказва в този момент ", сподели той.

Подобен беше коментарът и през март, откакто прокуратурата се зае по случая през март. Тогава той съобщи, прокуратурата и полицията са " впрегнати в политическата разпра с мен ", само че отхвърли да даде детайлности по случая.

" Има следствена загадка и няма да разясня конкретика. В момента единствено дето може би марсианци не са пристигнали да се оплакват от мен. За всичко! Има против мен 5 тъжби от ръководителя на една изгубила изборите конструкция. От прокуратурата съм проверяван за това какви уволнения съм направил, на какви чиновници съм прекратил трудовите правни отношения. И с това се занимава, забележете, от локалното РПУ бранш " Тежки закононарушения ", сподели още тогава Дангов.

Наскоро кметът на Дупница още веднъж се прочу откакто на 9 май издигна съветското знаме, паралелно с българския трикольор и флага на обединена Европа на пилоните пред общината. В рамките на деня някогашният народен представител от ПП-ДБ, в този момент общински консултант - художникът Николай Табаков на два пъти смъкна съветското знаме. Вторият път го изхвърлил и в близка кофа за боклук, тъй като след първото събаряне, знамето още веднъж било качено на пилона.

" Не виждам нищо неприятно в това, съветското знаме да бъде пред Общината в днешния ден ", сподели Дангов и добави, че ние не сме прекратили връзките си с Руската федерация. " Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи ", добави кметът на Дупница.

По-късно пред Българска телеграфна агенция той съобщи, че е получил позвъняване от Държавна организация " Национална игурност " знамето да бъде свалено.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР