Европейската комисия разкритикува решението на организаторите на Евровизия да забранят

...
Европейската комисия разкритикува решението на организаторите на Евровизия да забранят
Коментари Харесай

Забраниха знамето на ЕС на Евровизия 2024: ЕК иска обяснения за умопомрачителното решение

Европейската комисия разкритикува решението на уредниците на " Евровизия " да забранят на публиката да развява знамето на Европейски Съюз на огромния край в събота (11 май) в Швеция. EBU уточни " засиленото геополитическо напрежение " за тази възбрана и разреши единствено знамената на участващите страни и това на ЛГБТ+ общността да бъдат показвани по време на шоуто, пише  The Guardian .

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който провежда годишния музикален конкурс на " Евровизия ", се аргументира за решението за възбрана, като се базира на нарасналото геополитическо напрежение, само че уточни, че е подготвен да вземе удобно решение през идната година. Изображения, споделени в обществените мрежи, демонстрират, че знамето на Европейски Съюз се е вело на миналогодишния край, който се организира в Ливърпул, отбелязва английската медия.

Скандалът е последният, който удари тазгодишното съревнование в Малмьо, към този момент засенчен от разногласието за включването на Израел, пропалестинските митинги и дисквалификацията на нидерландкия играч часове преди финала. Маргаритис Схинас, вицепрезидент на Европейската комисия, съобщи пред Politico , че възбраната е " умопомрачителна " и добави, че ще потърси пояснения и обяснения от EBU, която сплотява 56 публични радио- и телевизионни оператори от целия континент, в това число демокрации в Европейски Съюз. " Евровизия " е на първо място празник на европейския дух, на нашето европейско разнообразие и гений ", написа Схинас на X. " Знамето на Европейски Съюз е знак на това. Остава по-малко от месец до изборите за Европейски парламент и не би трябвало да има спънки, огромни или дребни, пред празнуването на това, което сплотява всички европейци ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР