Ига Швьонтек продължава да показва защо е доминантната фигура на

...
Ига Швьонтек продължава да показва защо е доминантната фигура на
Коментари Харесай

Кербер върна лентата назад и затрудни сериозно Швьонтек, но световната №1 продължава в Рим

Ига Швьонтек продължава да демонстрира за какво е доминантната фигура на клей настилката, като записа поредна победа в два сета. Полякинята бе оптимално притисната от някогашната номер 1, Анджелик Кербер, но сподели по-здрави нерви в основните моменти и се поздрави с триумфа със 7:5 6:3 и по този начин в идващия кръг ще забележим повтаряне на полуфинала от Мадрид, защото тя ще се изправи против Мадисън Кийс.

Швьонтек наложи присъщото за нея високо движение още в самото начало, но опитът на Кербер ѝ оказа помощ да бъде конкурентна на фаворитката. Все отново при 4:3 шампионката на италианската столица от 2022-ра съумя да осъществя пробив. Необичайно за нея обаче тъкмо по-късно играта ѝ претърпя лек спад, който разреши на германката да избави пет сетбола при 5:4, но незабавно по-късно международната номер 1 подсети на себе си и с още един брейк пред себе си не разреши да се стигне до тайбрек и по този начин поведе в обособените сетове.

Ветеранката сподели, че зад мощното ѝ показване в първата част няма нищо инцидентно и във втората незабавно съумя да поведе с пробив. Въпреки сложната обстановка, в която Швьонтек се намираше, тъкмо по-късно полякинята сподели воля и възползвайки се от умората, която се натрупа у 3-кратната " мейджър " шампионка, обърна сета в своя изгода и губейки единствено един гейм в хода на идващите седем, затвърди триумфа си и се класира за своя седми четвъртфинал за годината.

2021 ✅ 2022 ✅ 2023 ✅ 2024 ✅ defeats Kerber to reach the Rome quarterfinals for a fourth consecutive season!

Next faces Keys in a rematch from last week`s Madrid semi.
— wta (@WTA)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР