Служебният енергиен министър Росен Христов ще бъде изслушан в Народното

...
Служебният енергиен министър Росен Христов ще бъде изслушан в Народното
Коментари Харесай

Народното събрание ще изслуша Росен Христов

Служебният енергиен министър Росен Христов ще бъде изслушан в Народното събрание по искане на “Продължаваме смяната ” по отношение на подписаните през предходната седмица контракти за достъп на " Булгаргаз " до турската газопреносна мрежа и терминали за полутечен газ.

Искането за чуване е импортирано от народния представител Васил Стефанов от " Продължаваме Промяната " (ПП) и сътрудника му Калоян Икономов.

Христов ще дава отговор на въпроси и за всички подписани контракти за доставка на природен газ от 2 август до в този момент. Депутатите са планували още 8 точки в дневния си ред, измежду които законодателни промени в Закон за устройство на територията, които ще дадат опция противозаконното строителство на държавни и общински обекти да бъде регламентирано и оповестено за търпимо.

Миналата седмица от Политическа партия внесоха искане за изключително съвещание на Народното събрание с една единствена точка – чуване на служебния министър на енергетиката поради подозрения, че се прави опит за връщане на доставките на газ от " Газпром ". От пресцентъра на партията показват, че за Политическа партия е необяснимо отхвърлянето на настояването им за чуване на енергийния министър по отношение на подписаното 13-годишно газово съглашение с турската компания " Боташ ".

На 3 януари сред България и Турция беше подписано Споразумение за достъп до терминали за полутечен природен газ и газопреносната мрежа на Турция от управленията на " Булгаргаз " и " Боташ ", в наличието на служебния министър на енергетиката Росен Христов и турския министър на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез. Споразумението бе несъмнено като " историческо " от президента Румен Радев, който тогава се срещна с турския министър на енергетиката и естествените запаси.

На първо четене ще бъдат гласувани и промени на Закона за хората с увреждания, които ще дадат опция хората да получават своите пари, до момента в който ТЕЛК и НЕЛК комисиите се произнесат.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР