Повече от седем месеца премиерът Бенямин Нетаняху обещаваше на израелците

...
Повече от седем месеца премиерът Бенямин Нетаняху обещаваше на израелците
Коментари Харесай

„Стратегическият дрейф“ на Израел помрачава националните настроения

Повече от седем месеца министър председателят Бенямин Нетаняху обещаваше на израелците цялостна победа. Хамас скоро ще бъде надвит в Газа, израелските заложници ще се върнат вкъщи и тишината ще бъде възобновена на северния фронт с ливанската Хизбула.

И въпреки всичко тези цели наподобяват все по-далечни. Хамас се завърна в региони, завладяни от израелските сили, до момента в който договарянията за заложници съвсем се провалиха. Безпилотни самолети и ракети на Хизбула към момента валят над изоставените израелски села в Галилея. Нетаняху е в несъгласие даже с най-близкия съдружник на Израел, Съединени американски щати, и е в обществен спор със личната си отбранителна институция.

Общественото въодушевление е помрачено, към 62 % от израелците в този момент имат вяра, че „ цялостната победа “ не е по-дълго допустимо против 27 %, които към момента го считат за реалистично, съгласно изследване този месец, което даде тъкмо противоположни резултати от изследване през януари, съгласно института Midgam.

„ Има цялостно възприятие за стратегическа дрейф и ня...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР