На тези избори е изключително важно да отидат добре подбрани

...
На тези избори е изключително важно да отидат добре подбрани
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Спиралата от избори и политическа непредсказуемост ни донесе негативи

„ На тези избори е извънредно значимо да отидат добре подбрани представители на България в Европейския парламент заради 2 съществени аргументи. Едната е, чепрез последните 4 годинитази серпантина от избори и политическа непредсказуемост ни донесе негативи във вътрешно и външнополитически проект. Нас, сякаш ни няма в Европейски Съюз, Европейска комисия и Екологичен потенциал. Трябва час по-скоро да го преодолеем и по тази причина ни трябват подобаващи хора. Втората е, че сега Европейски Съюз има доста тежки проблеми “

Това съобщи в предаването „ Стълбището “ на Дарикбившиятсъветникпо външната политика в служебния кабинет " Главчев " Меглена Плугчиева.. Преди това Плугчиева бевицепремиер в държавното управление на Сергей Станишев и дипломат в Германия и Черна гора.

В " Стълбището " тя акцентира, че идната Европейска комисия я чака доста „ тежко завещание “, Съюзът е изправен пред промени и би трябвало да промени своя образ.

Плугчиева счита, че миграционната обстановка е извънредно тежка. Тя е сензитивен въпрос за страни като Германия, Австрия и Нидерландия. Плугчиева разяснява и новото парвителство в Амстердам, което включва крайнодясна националистическа партия, което е единствено още едно доказателство за възхода на тези обединения в целия Европейски Съюз. Брюксел, съгласно някогашния вицепремиер, от ден на ден отстъпва позиции на международната сцена.

„ Зелената договорка дава противоположен резултат, войната в Украйна разделя страните членки. Няма какво да се предложи на гаражданите и има връщане към националната страна, а на Европейски Съюз му предстоят значими въпроси – каква посока избира – повече интеграция или повече пълномощия на националната страна “, добави Плугчиева.

По мотив вътрешната ни политика тя разяснява, че през последните 5 години сме отстъпили лидерската роля на Балканите и в този момент тя е заемана от Хърватия и Словения.

Плугчиева проучва и отношението на политическите партии у нас към личните им фрагменти.

„ Движение за права и свободи дава поръчка за законно връщане в ръководството на страната. Трябва да се почитат решенията на българските гласоподаватели, никога да няма разделяне на етнически симптом. Движение за права и свободи поставя грижа през годините за своите фрагменти, за тяхното израстване професионално и политическо – нещо, което не може да се каже за някои от останалите партии. Експертната подготвеност, която носи Движение за права и свободи не трябва да бъде пренебрегната единствено, тъй като е Движение за права и свободи. В условия на рецесии е значимо да се впрегне целият капацитет на нацията. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР