Драстично превишаване на правомощията – побои, извращения, психически тормоз, репресия

...
Драстично превишаване на правомощията – побои, извращения, психически тормоз, репресия
Коментари Харесай

Заплахи за насилие с чадър, побой над задържани жени... МВР разпитва по неотложност

Драстично превишаване на пълномощията – побои, извращения, душевен тормоз, принуда и полицейски произвол – Така през днешния ден чиновници от частния порт „ Европа ” в Бургас, където през вчерашния ден Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи извърши профилирана интервенция след сигнал за контрабандна на горива и предпазване на акцизни артикули без разрешителни, описаха на конференция пред публицисти през днешния ден 36-те часа от задържането си в полицията- без храна, без вода, без нужните им медикаменти, без медицински обзор,без юрист, тъй като " не били поискали ".

По думите им, задържането им било държано от Министерство на вътрешните работи в загадка от околните им, които звънели един през различен за помощ на тел.112. А щом роднинана една от арестуваните дамите открила местонаходжението й - в ОД Министерство на вътрешните работи часове по-късно и поискала пояснение за това, чиновниците на реда се аргументирали с дейности попретърсване: " Нали знаеш какъв брой дълбока е една дамска чанта, постоянно можеш да изкараш от нея още нещо.

„ Животът ми мина за 36 часа в жестокост- удари в гърдите, ритници, закани, че в случай че не призная за контрабанда, ще ми припишат неразкрити убийства, че ще подмятат опиати в колата ми. Оттам започнаха обидите: „ Ти си злощастник, не си съдействал с нищо за страната ”. Последва същинския пердах. Към три часа сутринта изкараха един чадър... В момента, в който се съвзех, дадох обещание да кажа каквото желаят. Останаха удовлетворени и споделиха: Явно чадърът е значителен, прави работа ”, описа през днешния ден Илия Събев, водач в пристанище „ Европа ”.

Общо десетслужителина частния порт са били арестувани " по необходимост ", дружно с него в хода на акцията, оповестиха през днешния ден пострадалите чиновници.

Събев твърди, че има здравно уверение, издадено от хирург за хематоми и разсъквания по тялото след „ беседата ” в Министерство на вътрешните работи. А юристът му – Калоян Кръстевич съобщи, че ще сезира способените управляващи за осъществения „ жесток произвол и шокиращи случаи на принуждение ”. И в прав текст назова " Криминална полиция " - Бургас шпицкоманда„ Уверяваме Ви, че знаем имената на тези чиновници и ще потърсим тяхната отговорност. В една правова страна през 2024 година е скандално чиновници на „ Криминална полиция ” да си разрешават да малтретират арестувани лица, да им отхвърлят право на отбрана, да нахлуват в офис, без предравиретло позволение за обиск и претършуване и изземване обещано от съда, да арестуват лица, да ги пребиват... "

" Някой от вас влизал ли е в полицията, с цел да знае по какъв начин ти срутват тотално самочувствието, душeвността, на теб, на фамилията ти... Накрая искаш да се свърши тази безредица ", показа Иван Долапчиев. Друга от задържаните- деловодителската Таня Шопова споделя:

Дойдоха в офиса да създадат обиск, задържаха ме и ме откараха вОДМВР-Бургас.Може би към сутринта пристигна една жена – цивилна, с дънки, маратонки, яке. Не се показа коя е. Започна да ме удря по главата, по лицето, по ушите, крещеше ми да призная. Започвах си си държа ръцете на главата, с цел да не ме удря. За да си пусна ръцете, стартира да ме удря по ребрата. Спря по едно време, излезе, върна се ипак почна ".

По време на профилираната полицейска интервенция притежателят на пристанище " Ервропа " - Николай Филипов е бил отвън рамките на страната. Пред публицисти в телефонен диалог той е оповестил, чепроверката е тенденциозна, а от Министерство на вътрешните работи са се възползвали от заминаването му, с цел да не може той персонално да показа доказателства и да отбрани своите чиновници.

Ето и формалния коментар на Областната дирекция на МВР-Бургас по случая:

Към момента в ОДМВР - Бургас публично не е постъпил сигнал за полицейско принуждение по отношение на арестувани лица. Въпреки това, на база изявления в някои медии, с вчерашна дата със заповед на Директора на ОДМВР - Бургас старши комисар Емил Павлов е разпоредена вътрешна инспекция по изнесените в медиите данни. В случай на открити нарушавания или превишаване на полицейските пълномощия чиновниците ще бъдат глобени дисциплинарно.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР