Компаниите за изкуствен интелект, които са похарчили милиарди долари за

...
Компаниите за изкуствен интелект, които са похарчили милиарди долари за
Коментари Харесай

Компаниите за изкуствен интелект търсят големи печалби от „малки“ езикови модели

Компаниите за изкуствен интелект, които са похарчили милиарди долари за създаване на по този начин наречените огромни езикови модели за зареждане на генеративни AI артикули, в този момент залагат на нов метод за увеличение на приходите: дребни езикови модели.

Apple, Microsoft, Meta и Гугъл неотдавна пуснаха нови AI модели с по-малко „ параметри “ – броят на променливите, употребявани за образование на AI система и оформяне на нейния резултат – само че въпреки всичко с мощни благоприятни условия.

Ходовете са изпитание на софтуерни групи да насърчат възприемането на AI от компании, които имат терзания по отношение на разноските и изчислителната мощ, нужни за ръководство на огромни езикови модели, видът технология, която е в основата на известни чатботове, като например ChatGPT на OpenAI.

Като цяло, колкото по-голям е броят на параметрите, толкоз по-добра е продуктивността на AI софтуера и толкоз по-сложни и нюансирани могат да бъдат неговите задания. Най-новият модел GPT-4o на OpenAI и Gemini 1.5 Pro на Гугъл,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР