Бяха изпратени няколко болезнени въпроса, касаещи корупционни практики в Нова

...
Бяха изпратени няколко болезнени въпроса, касаещи корупционни практики в Нова
Коментари Харесай

Въпроси до bTV и Нова телевизия за 100 млн. лева – схемите на Нико Тупарев

Бяха изпратени няколко мъчителни въпроса, касаещи корупционни практики в Нова телевизия и bTV, свързани с работата на проверявания от Комисията за защита на конкуренцията тв продуцент Нико Тупарев.

 

Мейлите с въпросите до двете национални малките екрани по отношение на работата им със схемаджията, разпитван на два пъти за мокра поръчка против собствен бизнес сътрудник, бяха изпратени към 14 ч. през днешния ден с молба маститите тв шефове да отговорят допустимо най-бързо поради необятния публичен интерес към далаверите, оценени на над 100 милиона лв..

 

Ето и въпросите до Нова и bTV, които са заложени и на британски език за задграничните жители, забъркани в абсурда:

 

1.     Запознати ли сте, че в Комисия за защита на конкуренцията е формирано произвеждане от 14.05. за определяне на нарушение на Закона за конкуренция осъществени с присъединяване на вашата телевизия от обръчите от компании на телевизионния продуцент Нико Тупарев?

 

2.     Как ще коментирате събитието, че вашата телевизия е взела участие в сделки, противоречащи на конкурентното законодателство на Република България, като е сключвала контракти с подставени компании на Нико Тупарев, с които дейности той е ощетявал съдружниците си и е присвоявал милиони от бюджетите на вашите малките екрани, представяйки ви погрешни доклади на разноските си?

 

3.     Кой е приемал от страна на малките екрани договорите за произвеждане на телевизионни излъчвания с компаниите, свързани с Нико Тупарев, да бъдат сключвани с разнообразни негови компании като „ Републик ъф Кънтент ” ООД с Мая Тодорова и Радослав Тушев, „ Ту бай Ту ” ООД с Витомир Саръиванов, „ Еф Хикс Камера ” ЕООД, а не с одобрената му продуцентската компания „ Олд Скул ” ООД?

 

4.     Знаели ли сте, че по този метод осъществявате състав на нелоялна конкуренция, ощетявайки интереса на сътрудниците в компанията „ Олд Скул ” ООД? Кой е взел решението това да се случва от страна на малкия екран?

 

5.     Запознати ли сте с събитието, че Нико Тупарев е длъжен да не реализира конкурентна активност на тази осъществявана в „ Олд Скул ” ООД и че посредством дейностите си сте взели участие в процедура нарушаваща правилата на лоялна конкуренция, ощетила съучастник в „ Олд Скул ” ООД с над 40 000 000 лв.?

 

6.     Ще спрете ли да сключвате контракти с компании, свързани с Нико Тупарев, до изговаряне на Комисия за защита на конкуренцията и съда по нарушаването или ще продължите недобросъвестно да участвате в противозаконната скица?

 

7.     Кой от страна на малките екрани е приемал докладите на компаниите, свързани с Нико Тупарев, и правени ли са наложителните одити на разноските му? Кой е приел разноските по плановете да бъдат регистрирани посредством свързани компании с Нико Тупарев, както да вземем за пример разноските на „ Олд Скул ” ООД са регистрирани многочислени пъти през  свързаната компания „ Еф Хикс Камера ” и това е одобрявано от страна на малките екрани?

 

8.     Как ще коментирате обстоятелството, че по този метод – посредством приемане на докладите на свързани с Тупарев компании, ще ощетили с милиони бюджетите на малкия екран? Кой от страна на малкия екран носи отговорност за това?

 

9.     Запознати ли сте с събитието, че Нико Тупарев посредством финансово-юридическата скица на обръчи от компании, с които работи с вас, изкарва сред 5 и 7 милиона лв. на година? Каква е формалната регистрирана пред вас облага на неговите компании и по какъв начин и от кого е тествана от страна на малкия екран?

 

КЪМ ДИДИЕ ЩОСЕЛ

 

10. Вярно ли е че Нико Тупарев е работил в лъжливата скица под Вашето застъпничество, до момента в който сте бил в Нова ТВ, а в този момент вършиме същото като шеф в групата на БТВ? Вярно ли е, че получавате от Тупарев рушвети, с цел да осигурявате над Тупарев да има „ чадър “ при работата му в малките екрани и погрешните му финансови доклади да бъдат одобрявани? През последните 15г. по този метод са откраднати над 100 млн. лв.. Вярно ли е, че Тупарев е представял пред малките екрани подправени доклади, като Ваш ангажимент е бил да осигурите да бъдат признати от чиновниците Ви и парите да бъдат платени от малките екрани на някоя от обвързваните с Нико Тупарев компании?

 

11.   Вярно ли е, че сте бил индивидът, който против % е позволил Националната лотария на Божков и Тупарев в ефира на Нова Телевизия, известна като „ кражбата на века “?

 

12.   Вярно ли е, че посредством контакта си с Вас Тупарев е назначил дългогодишния си чиновник Христо Хаджитанев за програмен шеф в БТВ? Вярно ли е, че Хаджитанев е одобрявал всяка концепция за ново предаване на Тупарев, отбивал планове на конкуренцията и му осигурявал безпроблемно потвърждаване на подправените му доклади на разноските по мултимилионните телевизионни продукции? Вярно ли е, че Хаджитанев получавал от Нико Тупарев огромни суми в брой, което излязло на ярко и поради което Хаджитанев неотдавна бил освободен?

Автор: narod.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР