Нямам проблеми, а временни предизвикателства! Иискам да направя космосът достъпен.Думите

...
Нямам проблеми, а временни предизвикателства! Иискам да направя космосът достъпен.Думите
Коментари Харесай

Райчо Райчев: Искам да направя космосът достъпен!

" Нямам проблеми, а краткотрайни провокации! Иискам да направя космосът наличен ".

Думите са на основателяна EnduroSat Райчо Райчев в предаването “Стълбището ” по Дарик.Като създател и изпълнителен шеф на супер новаторската българска компания за създаване на високотехнологични и аерокосмически планове,в началото на2023 година той изстреля собствен спътник на борда на ракетатаFalcon-9 на SpaceX.

и пред Константин Вълков в събота той показа, че с бизнеса си е съумял да сбъдне детската си фантазия:

„ Само 5% от галактическите компании са инфраструктурни като нашата, които основават самия галактически транспортен съд, спътника. Интегрират потребните товари и оказват помощ на ръководството му, когато той е в орбита. Когато видях тези 5%, които са гръбнакът на галактическата промишленост, доста бързо ми просветна, че тези компании са хардуерно фокусирани, т.е. те основават единични спътници за съответни потребности на съответен клиент. “

Като огромна своя наслада и достижение, Райчев означи основаването на магистърска стратегия за галактическо обучение. Той разяснява, че 75% от времето на студентите ще бъде процедура, което е извънредно значимо.

„ Стахът не съумя да ме победи “ съобщи предприемачът и добави:

„ Научих се да не ми пука от страха, от вътрешния ми боязън. Всеки човек има страхове. Минават ти през главата разнообразни неща – и в персонален и в професионален проект. Научих се да не ми пука от това и се почувствах доста по-свободен. Когато чувстваш, че си същински свободен, това ти дава огромна доза спомагателна мощ “

В момента компанията работи по основаването на трето потомство спътник, с което се надяват да съумеят да намалят цената на услугата, с цел да е по-достъпна за клиентите. „ Ние бяхме едни от първите с закрепена цена “ съобщи Райчев. EnduroSat навлиза и на пазара на спътниците до 200 кг, като сега е водещ производител на наносателити до 50 кг.

На въпрос дали обмисля да се занимава с политика, предприемачът изрично отхвърли и разяснява, че е оптимист, че обществото ни ще успее единствено да се излекува от „ туморите “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР