Тимовете на Регион Бургас и Регион Пловдив се класираха за

...
Тимовете на Регион Бургас и Регион Пловдив се класираха за
Коментари Харесай

Регион Бургас и Регион Пловдив се класираха за финала на Турнира на талантите под погледа на Валери Божинов

Тимовете на Регион Бургас и Регион Пловдив се класираха за финала на Турнира на гениите, който е част от програмата на БФС " Футболно бъдеще ".

Пловдивчани се постановиха с 4:3 след дузпи над тима на Регион Благоевград, като постоянното време приключи 2:2. Регион Пловдив владееше повече топката и малко преди края на срещата удари от напълно близко разстояние и гредата.

При дузпите за техния състав точни бяха Николай Неделчев, Максим Палиев, Томи Хаджиев и Денислав Петров. За тима от Югозапада, който пропусна два удара, се разписаха Георги Каракостов, Калоян Марковски и Дани Димитров.

В първия дуел за деня отборът на Регион София се оправи елементарно със Зона Велико Търново и победи с 3:0.

В последната среща от втория ден тимът на Регион Бургас отнесе състава на Варна, в който доминират момчетата от Лудогорец, с 5:0. Изненадващо огромната победа обаче беше изцяло заслужена, а и можеше да е по-изразителна. Георги Киров откри с превъзходен отдалечен изстрел. След това Георги Карарадев удвои след пас на Максим Киряков. Никола Илиев, както и братята Калоян и Ангел Недеви оформиха крайния резултат 5:0.

Бившият национал Валери Божинов бе специфичен посетител в края на първия ден на Турнира на гениите. Той се срещна с проектонационалите до 14 година в Национална футболна база “Бояна ”, като им описа за своите първи стъпки в играта и персонално им пожела триумф в конкуренцията.



Божинов, който в богатата си кариера е играл за клубове като Ювентус, Фиорентина, Манчестър Сити, Спортинг Лисабон и Партизан, акцентира какъв брой е значимо за младия футболист да е същински насочен към огромната си фантазия, да не стопира да се труди и да се бори.

След това децата от шестте района, участващи в четвъртото издание на шампионата, проведен от БФС, задаваха въпроси на някогашния нападател, главно за това по какъв начин е влезнал на толкоз ранна възраст в мъжкия футбол с отбора на Лече.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР