Неприемливо е невъзможната победа над Русия във войната да се

...
Неприемливо е невъзможната победа над Русия във войната да се
Коментари Харесай

Президентът зове за „глас на разума“, а не за непрекъснато наливане на оръжия в Украйна

Неприемливо е невъзможната победа над Русия във войната да се показва като единствен вероятен излаз. Това разяснява пред публицисти в Ямбол президентът Румен Радев. Всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен за Украйна, Русия и всички нас, разяснява още президентът.

“Това се отразява неизбежно на всички избори - и в Европа, и в Съединени американски щати, и на всички места по света. Ние ще избираме на тези и на идващите избори сред войната и мира. Всеки наш жител е задължен да си дава сметка за това. ”

Радев добави, че от дълго време бил предизвестил, че войната ще се разраства, само че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист.

По отношение на атентата против словашкия министър председател Роберт Фицо, Радев съобщи:

" Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак, поради поддръжката му за мира, е показателно за тази насаждана непоносимост към непознатото мнение и ненавист. Затова способстваха и доста политици, партии и медии с тяхното показване на всеки друг глас като проруски, което е извънредно незаслужено и води до всички тези отрицателни последици ", уточни още Радев.

Президентът прикани за “глас на разсъдъка ” и за дипломатически старания за мир, а " не за непрестанно наливане на оръжия ", с което предизвика дискусия по отношение на доставките на оръжие за Киев, които Европейски Съюз и Съединени американски щати вършат.

В Ямбол президентът откри народен фестивал по утринна гимнастика в линейния парк " Тунджа ", който се провежда за трета поредна година от Община Ямбол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР