Снимки Община ВарнаДоброволци от различни райони на Варна се включиха

...
Снимки Община ВарнаДоброволци от различни райони на Варна се включиха
Коментари Харесай

100 тона отпадъци бяха извозени от сметища в Максуда в рамките на доброволческа акция

Снимки Община Варна

Доброволци от разнообразни региони на Варна се включиха в акция по почистване на сметищата в Максуда. Инициативата беше координирана персонално от кмета Благомир Коцев и заместник-кмета по публичния ред и сигурност Илия Коев. В нея беше включена техника на сметопочистващата компания, с която Община Варна има подписан контракт, както и тежка машинизация, обезпечена от доброволците, оповестява Община Варна. 

За няколко часа от квартала бяха извозени 100 тона боклуци, какъвто е дневният потенциал на общинското бунище в село Въглен. Разчистването  ще продължи и през идващите седмици, като се възнамерява разчистване на бул. „ Левски “ по цялата му дължина – от кръстовището с бул. „ Девня “ до пътния възел с бул. „ Княз Борис I “.

Идеята за акцията в Максуда беше разисквана за първи път на среща с доброволци дни след провеждането на общоградската акция на Община Варна за разчистване във всички региони. Малко по-късно кметът Коцев и доброволците направиха прелиминарен оглед на квартала и се срещнаха с потребностите на живущите там. Междувременно на терен работиха посредници по етническите въпроси, с цел да убедят живущите в изгодите от разчистването и да ги приканят сами да се включат в него. 

Ръководството на Община Варна обмисля най-хубавите благоприятни условия да ограничи нерегламентираното и безотговорно скупчване на битови боклуци в квартала, а сметопочистващата компания ще сложи повече контейнери, каквото е желанието на живущите. Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР