Черно-белите косатки, очевидно водени от една конкретна косатка на име

...
Черно-белите косатки, очевидно водени от една конкретна косатка на име
Коментари Харесай

Косатката Гладис води „въстанието на орките“ – но експертите казват, че не трябва да обвиняваме тях

Черно-белите косатки, явно водени от една съответна косатка на име Гладис Бланка, провокираха боязън и тайнственост в намерено море, като опустошават неподозирани плавателни съдове, плаващи по пътя им.

От 2020 година косатките в Гибралтарския пролив нападат с лодки по необикновени и постоянно разрушителни способи, в това число боричкане, набиване и отхапване на кормила. Докладвани са почти 700 случая, довели до загубата на пет лодки, в това число последната офанзива против Alboran Cognac. Замесените косатки са част от сериозно застрашена популация, като са останали единствено към 40 индивида.

Ключова фигура в тези офанзиви е косатка на име Гладис Бланка, която стартира да се доближава и да поврежда лодки през 2020 година Това държание от този момент са осиновени от други косатки, което води до спекулации, че те виждат лодките като опасност или като източник на развлечение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Косатки зад поредност от притеснителни офанзиви против лодки потопиха още една, до момента в който екипажът насочи...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР