Службата на специалния пълномощник на китайското външно министерство в Хонконг

...
Службата на специалния пълномощник на китайското външно министерство в Хонконг
Коментари Харесай

Пекин видя „дългата ръка на Вашингтон“ в кризата в Хонгконг

Службата на специфичния прокурист на китайското външно министерство в Хонконг направи в четвъртък публично изказване, в което упрекна политиците във Вашингтон за съучастничество в продължаващите митинги в самостоятелния град, определяйки хипотетичните дейности като " незаконни ", съобщи БНР.

" Американските политици изкривяват обстоятелствата и следват сляпо двойни стандарти, което към този момент е покрай нервност ", се споделя в изказването. " Те си заговорничат с радикални престъпни детайли и са ненормално въвлечени в антикитайски незаконни дейности в Хонконг ".

По-рано през днешния ден представителят на Конгреса на Съединени американски щати - Нанси Пелоси от Демократическата партия и водачът на републиканското малцинство Мич Макконъл разясниха митингите в Хонконг, определяйки ги като протест против потушаването на свободата.

" Демократите и републиканците в Конгреса стоят обединени с хората на Хонконг в настояването за надеждно, свободно и демократично бъдеще, което е тяхно право ", съобщи Пелоси.

Американският президент Тръмп също разяснява протичащото се в Хонконг, отбелязвайки, че няма грам подозрение, че в случай че президентът Си Цзинпин желае бързо и хуманно да позволи казуса с Хонконг, той може да го направи. В същото време Тръмп загатна за опцията за персонална среща със Си Цзинпин, в случай че това е належащо.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР