Ако се погледне внимателно стратегическите документи, които бяха подписани на

...
Ако се погледне внимателно стратегическите документи, които бяха подписани на
Коментари Харесай

Експерт: Русия и Китай се съюзяват против американското влияние в Азиатско-тихоокеанския регион

„ Ако се огледа деликатно стратегическите документи, които бяха подписани на срещата сред водачите на Китай и Русия, ще забележим, че те имат едно главно обръщение, което касае американското наличие в Пасифика. “

Това разяснява в студиото на Euronews Primetime специалистът по интернационалните връзки и ръководство на рецесии доцент Искрен Иванов във връзка визитата на съветския президент Владимир Путин в Китай.

„ Едва 10% от разискваните въпроси бяха отдадени на Украйна. Там линията беше пределно ясна, а точно, че Русия поддържа китайското предложение, за уреждането на този спор “, разяснява доцент Иванов.

„ Около 90% от наличието на стратегическите документи, които бяха подписани сред двамата водачи, касае това, че и двамата се оповестиха срещу разширението на американското въздействие и на американските съдружници в Азиатско-тихоокеанския район. Това беше същинското обръщение на тази среща “, счита специалистът.

„ Няма азиатско НАТО и това тревожи Китай, тъй като американците вършат опити да се основат такива механизми за гарантиране на сигурността на техните съдружници в Азиатско-тихоокеанския район “, разяснява още той.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР