Агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН) призова Съединените щати да

...
Агенцията на ООН за бежанците (ВКБООН) призова Съединените щати да
Коментари Харесай

ООН настоява САЩ да спрат принудителното връщане в Хаити след последния полет за депортиране

Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) прикани Съединените щати да спрат насилственото връщане на хаитяни в родната им страна, което е изправено пред месеци повишаване на груповото принуждение и продължаваща политическа неустойчивост.

В обява в обществените медии в петък ВКБООН прикани администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън „ да се въздържа от наложително връщане на хаитяни, които могат да бъдат изправени пред животозастрашаващи опасности или по-нататъшно разселване “ в карибската нация.

Обаждането, откакто организацията на Организация на обединените нации сподели, че „ следващият полет за депортиране на Съединени американски щати е кацнал в Хаити “ в четвъртък.

Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати не отговори незабавно на настояването на Al Jazeera за коментар в петък по отношение на полета, в това число какъв брой хора е имало на борда.

Това е вторият сходен полет за депортиране от Съединени американски щати до Хаити през последния месец. На 18 април държавното управление на Съединени американски щати изпрати към 50 хаитянски жители назад в страната в ход, който...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР